Als er van de leveranciers een prijs is ontvangen kan deze ingevuld worden en teruggekoppeld worden richting de calculatie.
Dit hoeft niet per regel maar kan ook door een selectie te maken en hiervoor een totaalbedrag (CTRL + F2) of een prijs per eenheid (F2) op te geven.
Uiteindelijk zijn er prijzen bekend en zullen de prijzen teruggekoppeld kunnen worden naar de calculatie.
De indicator wordt nu rood. Indien alle regels teruggekoppeld zijn, wordt de aanvraag gereed gemeld.
Indien de geselecteerde regels voor één calculatie zijn wordt de vraag gesteld om de calculatie te openen.
Voor prijzen geldt dat de prijs per eenheid over wordt genomen als basisprijs. Eventuele kortingen en toeslagen worden verwijderd. Indien er een waarde in de kolom “Totale zaagkosten” is ingevuld, wordt deze overgenomen en verdeeld over de materiaalregels in de calculatie. De kolommen “Zaag kosten” en “Zaagprijs” worden hiermee gevuld. Korting 1 en Korting 2 worden verwijderd.
Let hierbij dus goed op dat er door het gebruik van de prijs per eenheid (basisprijs) een verschil kan ontstaan als er handelslengtes (optimalisatie) aangevraagd wordt of losse (getotaliseerde) materiaalregels. Voor geoptimaliseerde lengtes geldt namelijk dat je altijd meer aanvraagt dan exact gebruikt (restlengtes, zaagsneden enzovoort).
De prijzen zijn nu geïmporteerd, te herkennen aan de groene indicator. Tevens zijn de kolommen “Leverancier” en “PrijsDatum” bijgewerkt. De aanvraagdatum wordt als PrijsDatum gehanteerd.
Indien een materiaalregel is aangevraagd kan deze nog beperkt aangepast worden. Het artikel kan niet meer worden gewijzigd en eveneens de kwaliteit. Tevens is de basisprijs, leverancier en prijsdatum geblokkeerd. Wanneer er wordt herrekend naar standaard waarden zal de geïmporteerde prijs uit de aanvraag komen te vervallen. Regels met een groene indicator zullen weer oranje worden. |