Eén specialistisch softwarepakket voor de staalbouwbranche.

Begin jaren ’90 startte Jos Bonte zijn afstudeeropdracht bij een staalbouwbedrijf in Hardenberg, Overijssel. Vol energie en met grote interesse in de organisatie en de staalbouwbranche ging hij aan de slag. De no-nonsense mentaliteit van staalbouwers lag hem, dat merkte hij direct. Mouwen opstropen en samen aan de slag. Jos maakte het zijn persoonlijke missie om het staalbouwbedrijf te helpen innoveren, mede dankzij eerdere ervaringen in de metaalbranche en bij Philips op het gebied van software. Hij vond en implementeerde het destijds nog bijna onbekende 3D-BIM-pakket Tekla Structures (Xsteel) voor de engineering-afdeling. Dat bood de staalbouwer veel nieuwe mogelijkheden om beter te werken.

Gesterkt door het enthousiasme, bleef Jos wereldwijd zoeken naar een vooruitstrevende software-oplossing voor alle afdelingen binnen het staalbouwbedrijf. Er werden CAD/CAM-oplossingen voor het aansturen van CNC-machines – zoals een boor-/zaagmachine en een pons-/kniplijn – gekoppeld aan het 3D-CAD-systeem Tekla Structures. Er werd gestart met nieuwe calculatie-software voor betere kostprijsberekeningen en offertes. Er kwam betere planningssoftware voor productie- en montageploegen. Dankzij een verbeterde projectadministratie werd het mogelijk een zuivere nacalculatie per project / fase te maken om zodoende weer beter te kunnen gaan calculeren. Een bedrijfskundig project met veel positieve impact voor de staalbouwer.

Na implementatie van de eilandoplossingen liep hij echter ook tegen beperkingen aan. Zo was het onderhouden van verschillende gekoppelde software-oplossingen een uitdaging; zeker na updates. Hierin zag Jos zijn uitdaging: dit kan en moét beter. Na jarenlang wereldwijd gezocht te hebben naar zo’n totaalsysteem voor staalbouwers, besloot Jos het zelf te gaan maken: eén specialistisch totaalsysteem voor de staalbouwbranche, opgebouwd uit separaat werkende bouwstenen, maar dat als totaalsysteem geïntegreerd samenwerkt. Wereldwijd leverbaar om alle staalbouwers te helpen. De basis voor ConstruSteel was gelegd.

Een innovatieve software-totaaloplossing.

Wat in de jaren ’90 begon met een idee, is uitgegroeid tot een uniek en innovatief softwarepakket: automatisering voor alle afdelingen binnen een staalbouwbedrijf met één modulair opgebouwde software-totaaloplossing.

Inmiddels zijn wij als nuchtere Twentse organisatie, de trotse marktleider in de Benelux en is onze software meerdere malen bekroond met diverse awards. De gezamenlijke missie is onveranderd gebleven: optimizing the world of steel.

Wij maken het mogelijk dat elk staalbouw- en staalconstructiebedrijf ter wereld duurzaam en efficiënt kan werken dankzij onze innovatieve software. We breiden ons marktaandeel wereldwijd steeds verder uit en hier hebben we de beste mensen voor nodig. Zet jij samen met ons team de volgende stap? Bekijken onze openstaande vacatures en solliciteer vandaag nog!

Wij gaan voor kwaliteit en innovatie.