Een ERP-oplossing als cruciaal onderdeel van bedrijfsprocessen

De Bedrijfsleider bij Metaal Groep Mook is Alfred Peters. Peters brengt ruim 35 jaar ervaring binnen de staalbouw met zich mee en werkt al 17 jaar bij Metaal Groep Mook, voorheen Staalbouw Mook. Dat een ERP systeem cruciaal is voor een efficiënte en slimme bedrijfsvoering was voor Peters bij zijn indiensttreding in 2006 al duidelijk, kort daarna werd dan ook gekozen voor de ERP/staalbouwsoftware-oplossing van ConstruSteel. Metaal Groep Mook maakt in de volle breedte gebruik van de software-oplossingen van ConstruSteel en de software is dan ook verweven met een groot aantal bedrijfsprocessen.

Een significante tijdbesparing en een prettigere werkwijze

Voorheen zag de factuurverwerking er bij Metaal Groep Mook heel anders uit, Peters: ”Alle facturen werden geprint en deze gingen in mapjes de afdeling over. Een weinig duurzaam en erg foutgevoelig proces waarbij het overzicht ontbrak. Als je naar een specifieke factuur zocht dan moest je in de kast op zoek naar de betreffende factuur, erg arbeidsintensief en dit werkte voor ons niet prettig. Nu zijn facturen eenvoudig digitaal te vinden, letterlijk met een druk op de knop. Al met al durf ik wel te zeggen dat, qua tijdsbesparing, het ons 1/5de fte scheelt. Maar het belangrijkste voor ons is dat het veel sneller en prettiger werkt en past binnen onze professioneel ingerichte organisatie.”

Naast dat er bij het inboeken van inkoopfacturen gebruik wordt gemaakt van de Scan Sys-integratie wordt deze ook gebruikt voor het maken van nacalculaties, Alfred Peters: “ik maak regelmatig nacalculaties, voorheen kostte mij dit 2 tot 3 dagen, nu kost dit mij een halve dag, puur omdat alle facturen voorhanden zijn en ik hiermee snel door de projecten heen kan.”

Een professionele en toekomstbestendige organisatie

De Scan Sys-integratie met ConstruSteel helpt Metaal Groep Mook om efficiënt, duurzaam en prettig te werken. Peters: “Wij zijn enorm blij met de software-oplossingen van ConstruSteel en de integratie met Scan Sys. Het helpt ons om onze bedrijfsvoering slim in te richten en daarnaast maakt het ons als werkgever aantrekkelijker, aangezien het prettiger werkt en het thuiswerken mogelijk maakt. Kortom: de automatisering van bedrijfsprocessen maakt ons de professionele, duurzame en toekomstbestendige organisatie die wij als Metaal Groep Mook willen zijn.”

Wij gaan voor kwaliteit en innovatie.