Een betere performance dankzij een MSSQL-database

ConstruSteel kan worden verbonden met verschillende typen databases. Een van die databases is de Microsoft SQL database (of MSSQL-database). Een MSSQL-database is een relationele database die gebruik maakt van de programmeertaal SQL. Door te migreren naar MSSQL kan ConstruSteel een betere performance leveren, zijn er meer (data)beveiligingsmogelijkheden beschikbaar en zijn de software-oplossingen van ConstruSteel makkelijker te koppelen aan derde systemen.

Het gebruik van een MSSQL-database in combinatie met ConstruSteel heeft veel voordelen, zoals bijvoorbeeld:

  • Meer gebruiksgemak bij het ophalen van relatief veel data: de verbeterde performance vergroot het gebruikersgemak en is vooral bij het ophalen van relatief veel data goed merkbaar.
  • Meer beveiligingsmogelijkheden: een MSSQL-database biedt krachtigere beveiligingsopties t.o.v. van bijvoorbeeld een Firebird database, denk hierbij aan geavanceerde authenticatie, autorisatie- en encryptiemogelijkheden.
  • Geavanceerde analytische functies: MSSQL biedt geavanceerde analytische functies en integratie met tools zoals Power BI. Daarnaast is de integratie met Microsoft-producten als onderdeel van het Microsoft-ecosysteem naadloos en zeer gebruiksvriendelijk.
  • Uitgebreide ondersteuning: MSSQL-gebruikers profiteren van uitgebreide ondersteuning van Microsoft en een grote gebruikersgemeenschap, wat doorgaans resulteert in het sneller oplossen van problemen en meer beschikbare resources.
  • Krachtige Managementtools: MSSQL wordt geleverd met krachtige managementtools zoals SQL Server Management Studio (SSMS), waarmee databasebeheerders efficiënt taken kunnen uitvoeren.
  • Bedrijfscontinuïteit en herstelmogelijkheden: MSSQL biedt krachtige functies voor bedrijfscontinuïteit, waaronder back-ups, herstelmogelijkheden en replicatie.
  • Uitgebreide Ondersteuning voor XML en JSON: MSSQL biedt uitgebreide ondersteuning voor het verwerken van XML- en JSON-gegevens, wat handig is bij het werken met moderne applicaties en gegevensformaten.

Vanaf 2025 alleen software-updates voor MSSQL-gebruikers

Gezien de significante overall performanceverbetering en uitgebreidere beveiligingsmogelijkheden van ConstruSteel wanneer deze wordt verbonden met een MSSQL-database, is ervoor gekozen om bij de doorontwikkeling van onze software-oplossingen een MSSQL-database als uitgangspunt te nemen. Dit betekent concreet dat doorontwikkelingen en productupdates van de software-oplossingen van ConstruSteel vanaf 2025 enkel beschikbaar zullen zijn wanneer er gebruikt wordt gemaakt van een MSSQL-database. Wanneer er gebruikt wordt gemaakt van een ander type database, zoals bijvoorbeeld een Firebird database, betekent dit dat vanaf 2025 software-updates helaas niet meer beschikbaar zullen zijn.

Wat betekent dit concreet voor uw organisatie? 

Wanneer u al gebruik maakt van een MSSQL-database dan hoeft u niets te doen, wanneer dit niet het geval is dan willen wij u dringend adviseren om ook de overstap te maken voor 31 december 2024. De kosten zijn afhankelijk van de wensen/behoeften van uw organisatie. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie via info@construsteel.com of bel +31 (0) 546 678 300. 

Of wilt u meer informatie over de verschillende MSSQL-databaselicenties? Download hier dan een overzicht en neem voor vragen gerust contact met ons op.

Overzicht SQL-serverlicenties downloaden

Maakt u ook de overstap naar een MSSQL-database?

Wilt u ook de overstap maken naar een MSSQL-database en daarmee profiteren van een verbeterde performance van de door u gebruikte ConstruSteel software-oplossingen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.