ConstruSteel breidt automatisering uit met app voor montageploegen

Den Ham – 9 september 2020 | Softwarebedrijf ConstruSteel blijft innoveren en automatiseert voor staalbouwbedrijven naast kantoor en productie nu ook montage. De uitbreiding met de Appreo Montage App biedt de bouwbranche unieke mogelijkheden voor het plannen van montage en het verwerken van uren, werkbonnen, foto’s en materieel.

De oplossing speelt in op de wens vanuit de markt om snel en overzichtelijk alle montagewerkzaamheden te kunnen plannen. Door de integratie van de Appreo Montage App met ConstruSteel wordt optimaal gebruik gemaakt van bestaande informatie over projecten en medewerkers.

Werkbonnen, uren, materieel, checklists en foto’s in één app

“Van een papierloos kantoor gaan we naar een papierloze productie én een papierloze montage,” vertelt Jos Bonte, directeur bij ConstruSteel. Een belangrijk onderdeel voor veel staalbouwers is het aansturen van de montageploegen en dankzij de integratie van de Appreo Montage App automatiseert ConstruSteel dit proces.

Mickel van de Poll, directeur bij Appreo, vult aan: “Bovenal laat de Appreo Montage App zich makkelijk aanleren. Montageploegen, bedrijfswagens en materieel, alles kan simpelweg naar de juiste werkbon worden gesleept. De informatie wordt automatisch doorgezet naar de betrokken personen, zodat iedereen een goed overzicht van de planning heeft. De open structuur van het ConstruSteel-platform maakt het mogelijk om te integreren met de Appreo Montage App.”

Jos Bonte: “Het is een mooie toevoeging op onze bestaande staalbouwsoftware. We zijn zeer verheugd over de integratie en strategische samenwerking met Appreo, waardoor onze klanten kunnen beschikken over een solide en flexibele oplossing.”

Informatie van en naar de bouwplaats

De kracht van de innovatie zit volgens Mickel van de Poll in het delen van informatie tussen Appreo en ConstruSteel: “Montageteams kunnen eenvoudig uren registreren, veiligheidsinspecties vastleggen, meerwerk registreren en werkbonnen aftekenen in de app. Het delen van informatie met kantoorpersoneel gaat digitaal en is zeer gebruiksvriendelijk. Staalbouwbedrijven kunnen op die manier nog hogere kwaliteit en veiligheidsstandaarden nastreven.”

Efficiëntie in het staalbouwproces

“ConstruSteel en Appreo zijn trots op de sterke combinatie van de softwareoplossingen. Waar ConstruSteel de basis vormt, kan in Appreo de projectinformatie met montageteams worden gedeeld en worden o.a. uren geregistreerd in de app,” vertelt Mickel van de Poll.

Het vastleggen van informatie vanaf de bouwplaats, zoals foto’s en urenregistratie wordt gedaan op één plek. De geregistreerde uren komen tevens automatisch terug in de projectadministratie van ConstruSteel. Met deze functionaliteit spelen bedrijven eenvoudig en flexibel in op veranderingen binnen projecten en planning, bijvoorbeeld door meerwerk.

Jos Bonte besluit: “Een mooie stap voor de automatisering van de branche. Zo houden staalbouwers grip op uren en voortgang van ieder project.”


Info webinar ConstruSteel Appreo Montage App Integratie

Donderdag 17 september 2020 | 9.00 uur

U kunt zich hier gratis aanmelden.