ConstruSteel lanceert nieuwe versie: 2021.1

ConstruSteel versie 2021.1 - ConstruSteel

De volgende stap in het optimaliseren van het staalbouwproces en commitment naar onze gebruikers, zo omschrijft ConstruSteel de lancering van versie 2021.1. Er is druk gewerkt om de software te verrijken met nieuwe ontwikkelingen. Met de lancering van deze nieuwe versie beschikken ConstruSteel gebruikers o.a. over doorontwikkelingen en uitbreidingen van integraties met externe software (o.a. Unit4, Exact Online, Voortman machines, Appreo montage app). Ook zijn er volop nieuwe functionaliteiten, uitbreidingen en performance verbeteringen beschikbaar gesteld. De update naar versie 2021.1 is per direct beschikbaar en wordt de komende periode gefaseerd uitgerold bij klanten.

Onderstaand vindt u een aantal highlights van ConstruSteel versie 2021.1.

Algemeen

Door heel ConstruSteel zijn verbeteringen op gebied van performance en interface doorgevoerd. Dit om de snelheid, stabiliteit, efficiëntie en het gebruiksgemak verder te optimaliseren.

Feedback machines geautomatiseerd

Het verwerken van feedback van Voortman machines is vereenvoudigd. Alle productie-informatie (zoals productietijden en status van verwerkte possen en nesting batches) wordt automatisch vanuit de machine middels de PDE integratie ingelezen in ConstruSteel . Een andere belangrijke ontwikkeling is de automatische doorboeking van productie-uren van de machine naar het betreffende project. Zo krijgt u direct inzicht in de actuele productiekosten van het project en kunt u tijdig bijsturen.

Voorraadbeheer

Vanaf versie 2021.1 is het mogelijk om met de module Voorraad de vrije voorraad te reserveren voor projecten. Zo kunnen staalbouwbedrijven optimaal gebruikmaken van de eigen voorraad. Door de vrije voorraad te reserveren, is deze beschikbaar op het moment dat de gereserveerde voorraad voor het project benodigd is en verloopt het productieproces zonder onderbrekingen. Verder is er voor het juiste beheer van de voorraad, de mogelijkheid ontwikkeld om nieuwe barcodes af te drukken van voorraadregels (bijv. in geval van beschadigde labels of labels die om welke reden ook onleesbaar zijn geworden). Ook het werken met tijdelijke voorraadlocaties is ontwikkeld binnen de software, waardoor tijdelijke voorraadlocaties voor projecten eenvoudig aangemaakt of gedeactiveerd kunnen worden.

Productiebeheersing

Met de ontwikkeling van automatische feedback van machines, wordt ook de module Productiebeheersing verder geoptimaliseerd. Naast de automatische machine feedback (via de PDE integratie) van de status van possen is het ook mogelijk om de status van possen aan te passen, waarvoor géén machine feedback beschikbaar is. Door het simpelweg scannen van de barcode op het betreffende rapport, worden alle possen in de batch gereed gemeld. Hierdoor heeft u nog beter inzicht in de productievoortgang. Tevens kunt u beter bepalen voor welke merken de possen gereed zijn, zodat de juiste merken kunnen worden vrijgegeven.

ConstruSteel als open platform

Sinds enige tijd beschikt ConstruSteel over een standaard integratie-laag (API). Deze wordt continu doorontwikkeld, zodat onze klanten en partners bij toekomstige ontwikkelingen kunnen blijven koppelen met ConstruSteel. Hierbij kan worden gedacht aan het veranderen van boekhoudsoftware bij de staalbouwer of het gebruik van nieuwe software waarvoor nog geen koppeling met ConstruSteel bestond.

Op basis van deze doorontwikkeling biedt ConstruSteel nu ook integraties met het Appreo platform aan. Daarmee ontstaat er een directe koppeling tussen ConstruSteel en de Appreo Montage App voor de directe aansturing van montageploegen. Belangrijke data wordt direct in ConstruSteel verwerkt, zodat de administratieve lasten dalen en de efficiëntie toeneem

Koppeling financiële pakketten

In versie 2021.1 is een nieuwe versie van de Unit4 Connector beschikbaar gesteld. Deze connector sluit aan op de laatste mogelijkheden van het Unit4 Multivers platform. Verder is de Exact Online koppeling verder geoptimaliseerd voor synchronisatie van meerdere soorten verkoopfacturen. Door deze ontwikkelingen worden de gegevens in ConstruSteel en financiële pakketten gesynchroniseerd zodat gebruikers altijd over de juiste en actuele data beschikken.

Verkoopfacturen

Door recente ontwikkelingen hebben klanten de volledige controle over de lay-out van verkoopfacturen via de module Document generator & editor. Zo kunnen ConstruSteel gebruikers de opmaak 100% laten aansluiten bij wensen van het bedrijf. Bij digitale facturatie worden de definitieve pdf’s meegezonden. Voor meer uitleg of ondersteuning bij het inrichten of opmaken van verkoopfacturen kunnen ConstruSteel gebruikers een afspraak maken met een consultant.

Data ontsluiting

ConstruSteel blijft zich inzetten om de data via het ConstruSteel platform op eenvoudige en laagdrempelige manier beschikbaar te stellen. Daarvoor zijn tal van views ontwikkeld waarmee data uit ConstruSteel kan worden opgehaald en waar nodig aangevuld voor verdere analyse, bijvoorbeeld in Excel of BI-tools zoals Qlik. Zo krijgen staalbouwbedrijven altijd de beste inzichten om de juiste beslissingen te kunnen nemen.

Updaten naar versie 2021.1

Versie 2021.1 is per direct beschikbaar en wordt de komende periode gefaseerd uitgerold bij ConstruSteel klanten. Voor vragen over deze update of het updaten van ConstruSteel software kunnen klanten contact opnemen met het Customer Care Center.