ConstruSteel lanceert nieuwe versie: 2021.3

ConstruSteel versie 2021.3 - ConstruSteelMet ConstruSteel 2021.3 zetten staalbouw- en metaalconstructiebedrijven de volgende stap naar een optimaal staalbouwproces. Er is druk gewerkt om de software te verrijken met nieuwe ontwikkelingen vanuit de input van ConstruSteel gebruikers.

De nieuwste versie van ConstruSteel bevat o.a. doorontwikkelingen, uitbreidingen van integraties en/of koppelingen en nieuwe innovaties (o.a. SigmaNEST en De digitale werkplaats). De update naar versie 2021.3 wordt de komende periode uitgerold bij ConstruSteel klanten.

Onderstaand vindt u een aantal highlights van ConstruSteel versie 2021.3.

Algemeen

ConstruSteel wordt continu verbeterd op gebied van performance en interface. Dit om de snelheid en het gebruiksgemak verder te optimaliseren. Daarnaast zijn er meerdere kleine verbeteringen in de software toegepast, welke terug te vinden zijn in het volledige releaseoverzicht die klanten binnen ConstruSteel kunnen vinden.

SigmaNEST koppeling

De SigmaNEST koppeling is verder ontwikkeld en vereenvoudigd. Gebruikers worden door de software geleid om de possen uit ConstruSteel naar SigmaNEST over te zetten en eventueel direct te optimaliseren in plaatmateriaal. Daarna kunnen de optimalisaties direct worden teruggezet in ConstruSteel.

Om de koppeling optimaal voor uw organisatie te kunnen inzetten en afstemmen ondersteunt versie 2021.3 naast het bestaande geïntegreerde scenario, ook een standalone scenario. In het geïntegreerde scenario werkt SigmaNEST als geïntegreerd onderdeel en worden de geoptimaliseerde resultaten uit SigmaNEST direct in ConstruSteel verwerkt. In het standalone scenario worden de gegevens eerst naar SigmaNEST overgezet en kunt u SigmaNEST standalone gebruiken. Later worden op de achtergrond de productiegegevens uit SigmaNEST teruggekoppeld naar de ConstruSteel software.

De digitale werkplaats

De werkplaats gaat digitaal. In ons dagelijks leven worden apps als vanzelfsprekend beschouwd en doen we steeds meer digitaal. Vanaf versie 2021.3 wordt dat ook voor de werkplaats mogelijk. In ConstruSteel kunnen productieorders voor werkplaatsmedewerkers worden gemaakt en worden deze op persoonlijke tablets, smartphones of schermen in de fabriek getoond. Medewerkers kunnen digitale tekeningen opvragen en productievoortgang terugkoppelen.

Met het digitale planbord wordt grip op de productie gehouden. Productieorders kunnen worden ingepland en vrijgegeven voor productie. Werknemers in de werkplaats melden de betreffende order digitaal gereed, waardoor ook de voortgang inzichtelijk is.

De informatie in de fabriek is altijd actueel, waardoor herstelwerkzaamheden door foutieve of verouderde informatie niet aan de orde zijn. Digitale tekeningen zijn door het in- en uitzoomen op een tablet ook een stuk duidelijker dan papieren tekeningen. Hierdoor worden minder fouten gemaakt en wordt onnodig overleg geëlimineerd.

Doorontwikkeling functionaliteiten en opties

Vrije velden voor fases: voor projecten, directe orders en offertes was het al mogelijk om vrije velden toe te voegen. Vanaf versie 2021.3 kunnen er ook vrije velden worden toegevoegd aan fases, zodat rapportages en documenten nog beter kunnen worden afgestemd op de behoeftes van de gebruiker. Consultants kunnen samen met de gebruiker rapportages inrichten.

Uitbreidingen van de rapportages: de data voor ontsluiting t.b.v. eigen overzichten en rapportages met Excel, PowerBI, Qlik of andere tools is uitgebreid. Daarnaast zijn aan de documentgenerator ook weer nieuwe velden toegevoegd. Bij het bestellen van conserveringen kunnen nu ook de lengte en breedte van de merken in documenten worden gebruikt. Bij het maken van vrachtbrieven kunnen de maximale lengte en breedte op de vrachtbrief worden opgenomen.

Extra kentallen in de calculatie: in de calculatie van staalconstructies zijn een aantal kentallen cruciaal en worden regelmatig gebruikt: uren/ton en €/kg. Deze kentallen zijn voor iedere bewerkingsregel (indien van toepassing) en als totaal per begrotingsdeel opgenomen in de calculatie-module, zodat deze kentallen altijd en direct beschikbaar zijn.

Meerdere bestellingen doorzetten naar proforma: het is makkelijker gemaakt om bestellingen naar proforma om te zetten. Dit kan door een selectie van bestellingen te maken en deze in één handeling door te zetten naar een proforma.

Geladen vrachten in productiebeheersing: we hebben de integratie tussen de vrachtenmodule en de productiebeheersingsmodule verder uitgebreid. Geladen vrachten worden vanaf versie 2021.3 ook in de module productiebeheersing verwerkt. Zo hebben gebruikers een volledig en compleet overzicht van de status van de diverse merken.

Directe link vanuit ConstruSteel naar het selfservice klantportaal: ConstruSteel wil gebruikers zo goed mogelijk helpen. In deze versie is het mogelijk om vanuit ConstruSteel naar het selfservice klantportaal te gaan om direct antwoorden te vinden op vragen. Het klantportaal toont stappenplannen, uitleg van modules, de laatste informatie, tips en meest gestelde vragen.

Updaten naar versie 2021.3

Versie 2021.3 is beschikbaar en wordt de komende periode uitgerold bij ConstruSteel klanten. Voor vragen over deze update of het updaten van ConstruSteel software kunnen klanten contact opnemen met het Customer Care Center.