ConstruSteel lanceert versie 2023.1

ConstruSteel lanceert per 2 mei 2023 de volgende update van haar software met ConstruSteel versie 2023.1. In deze versie worden wederom veel nieuwe ontwikkelingen, verbeteringen en vernieuwde functionaliteiten geïntroduceerd. Alle verbeteringen en vernieuwingen worden gedreven door continue samenwerking met onze klanten en hun feedback.

Kwaliteit en performance

Om iedere dag prettig met ConstruSteel te kunnen werken is stabiele en snelle software vereist. Daarom voeren we continu structurele verbeteringen door in onze software. Deze zijn niet altijd even zichtbaar, maar zorgen er wel voor dat de software stabieler en betrouwbaarder wordt en meegaat met de technologische ontwikkelingen die er om ons heen plaatsvinden.

In versie 2023.1 is een grote aanpassing gedaan aan de wijze waarop voorraad in het systeem wordt opgeslagen. Dat is namelijk compleet opnieuw opgezet. Door deze nieuwe opzet is het mogelijk geworden om ook vernieuwingen en verbeteringen in track- & trace en optimalisatie door te voeren (zie hieronder).

Track & Trace

Het is mogelijk gemaakt om afwijkende artikelen bij het scannen aan de zaagmachine te verwerken. Het is dus niet meer noodzakelijk om de voorgeschreven artikelen te gebruiken. Hiermee bieden we meer flexibiliteit in het gebruik van materiaal. Daarnaast hebben we de controle op het gebruik van het materiaal instelbaar gemaakt, waarmee we de vrijheid bieden in het gebruik van afwijkende materialen, maar wel binnen de grenzen die er door het bedrijf worden gesteld.

Optimalisatie van materiaal

Bij optimalisatie van materiaal wordt regelmatig gebruik gemaakt van bestelde materialen. Door de vernieuwde en verbeterde module Voorraad is het nu mogelijk om bij het optimaliseren altijd het oorspronkelijke bestelnummer als selectie criterium te gebruiken, ook als de materialen ondertussen verplaatst of omgeboekt zijn.

ConstruSteel als open platform

Ook is in deze versie de API van ConstruSteel verder uitgebreid en verbeterd. Voor verregaande integratie met andere pakketten is het mogelijk gemaakt om nieuwe relaties via de API aan te maken en alleen gewijzigde projectgegevens op te halen. Dat moet het voor integratie-partners eenvoudiger maken om te koppelen met ConstruSteel. Dit is o.a. terug te vinden in een verbeterde integratie met de Appreo Montage App.

Ontsluiting van data

ConstruSteel blijft zich inzetten om de data via het ConstruSteel-platform op een eenvoudige en laagdrempelige manier beschikbaar te stellen. Daarom is het aantal views voor reportage- en BI-doeleinden verder verbeterd en uitgebreid. Op basis van deze views is de ConstruSteel PowerBI Connector nu als separaat component beschikbaar gekomen.