Eeftink Rensing

Eeftink Rensing uit Lichtenvoorde, opgericht in 1974, heeft in de afgelopen jaren de focus van stallenbouw en -inrichting verlegd naar staalbouw en constructiewerk. Met circa 35 werknemers biedt Eeftink Rensing een one-stop-shop voor staalbouwprojecten. Binnen de organisatie worden staalconstructies, bedrijfsdeuren en dak- en wandbeplating geproduceerd en gemonteerd. Ook wordt de conservering veelal in eigen beheer gedaan. Daarnaast beschikt men over een plasma en fiber-laser voor het snijwerk. Om alle projecten beheersbaar te maken en de workflow te stroomlijnen gebruikt Eeftink Rensing al jaren de software van ConstruSteel.

Ambitie

Na het samenvoegen van verschillende bedrijfstakken richt het ambitieuze bedrijf zich op uitbreiding van staalbouw- en constructiewerkzaamheden. Dit was tevens een van de redenen om op zoek te gaan naar een compleet softwarepakket speciaal ontwikkeld voor de staalbouw en voor staalconstructies.

Een gepassioneerde Marcel Eekelder, directeur van de Eeftink Rensing Groep (waar ook ESVE Special Trailers en ESVE Spuiterij toe behoren), vertelt: “Om de juiste keuze te maken voor een nieuw softwarepakket voor de gehele organisatie hebben wij verschillende staalbouwers in de omgeving bezocht. Al snel werd de kracht van ConstruSteel duidelijk. Onze bestaande Excel bestanden willen we vervangen door zoveel mogelijk met ConstruSteel te doen. Voor staalbouwers zit het pakket logisch in elkaar en met name de werkvoorbereiding biedt geavanceerde mogelijkheden. Het pakket van ConstruSteel past bij onze ambitie om te groeien.”

Workflow binnen het pakket

Naast slimme software voor werkvoorbereiding gebruikt Eeftink Rensing ook oplossingen voor offertebeheer, calculatie, tijdsregistratie en projectbeheer. Richard te Selle, Hoofd Bedrijfsbureau van Eeftink Rensing, vertelt over de mogelijkheden van ConstruSteel: “We gebruiken ConstruSteel in onze dagelijkse workflow om het staalbouwproces aan te sturen en inzichtelijk te houden. Binnen ConstruSteel is alle informatie snel en eenvoudig te herleiden naar een project. Dit biedt mij en mijn collega’s enorm veel inzicht in alle data zoals mailtjes, facturen, afspraken, enzovoorts.”

Software op de juiste manier inzetten

Eekelder en Te Selle willen software zo optimaal mogelijk inzetten in de organisatie: “We weten dat er nog zoveel meer mogelijk is binnen het pakket, echter staat of valt de toegevoegde waarde van software met het juiste gebruik daarvan. Het blijft een groeiproces.” Om die reden is samen met ConstruSteel een traject opgezet om de software binnen de organisatie zo optimaal mogelijk in te zetten.

Eekelder: “Het is belangrijk om intern de juiste personen te betrekken bij de implementatie en het juiste gebruik van ConstruSteel. We zijn zeer tevreden over het systeem. We merken op bepaalde punten enorme tijdsbesparing voor Eeftink Rensing. Daarnaast is het goed om te zien dat met de ConstruSteel webinars handvatten worden geboden om kennis op peil te houden.

 


Eeftink Rensing

Eeftink Rensing is een ervaren specialistisch bedrijf in staalbouw en constructiewerk gevestigd in Lichtenvoorde. Ieder bouwproject is voor hen uniek. Dat begint met een plan waarin het bedrijf graag meedenkt met de opdrachtgever en adviseert. Materialen van de allerbeste kwaliteit fabriceren zij in eigen huis en eigen gekwalificeerde vakmensen monteren alles op locatie.

Bedrijfsgegevens
Eeftink Rensing BV
James Wattstraat 10
7131 ME Lichtenvoorde

Telefoon: +31 (0)544 372921

info@eeftink-rensing.nl
www.eeftink-rensing.nl