Eerste leveringen groen staal gepland

Tata Steel heeft eerder deze maand met vier grote staalverwerkende bedrijven strategische overeenkomsten gesloten over het leveren van CO2-arm staal. Aan het CO2-arme staal, genaamd Zeremis® Carbon Lite-staal, is een CO2-reductie van maximaal 90% toegekend en het is inzetbaar voor de fabricage van duurzame producten. De eerste leveringen staan dit jaar op de planning.

Vanzelfsprekend is Tata Steel CEO Hans van den Berg content met de gemaakte afspraken: “Dit zijn strategische deals die zijn gemaakt met enkele van onze trouwe klanten en wij zijn dan ook erg trots om samen met hen de gezamenlijke reis naar CO2-neutraliteit te maken. Tijdens de jarenlange samenwerking met de vier bedrijven (Wuppermann, BILSTEIN, EMW Stahl Service en Ariana) is er een grote openheid ontstaan over manieren om hun scope 3-emissies verder te verminderen en samen duurzaamheidsstrategiën te realiseren.”

Inmiddels biedt het staalproductiebedrijf uit IJmuiden klanten de mogelijkheid om voor de levering van Zeremis® Carbon Lite-staal een principe-akkoord te sluiten, zodra is overgestapt op productie met groene waterstof. Onder andere de Amerikaanse autofabrikant Ford tekende deze optie al voor haar fabrieken in Europa. Tata Steel meldt dat er in de nabije toekomst meer groene Zeremis® Carbon Lite-staalproducten volgen.

Bron & foto: Tata Steel