De veelzijdige functie van Consultant: het verhaal van Randall

Hoe het is om bij ConstruSteel als Consultant te werken? Dat laten wij onze collega’s graag zelf vertellen! Daarom is Randall, Consultant bij ConstruSteel, deze keer aan het woord. Hij vertelt graag alles over zijn functie in het Consultancy team van ConstruSteel.

“Je begeleidt als consultant bij ConstruSteel allerlei verschillende projecten, van groot tot klein en alles daar tussenin. Dat maakt mijn werk extra leuk en leerzaam!”

Randall, hoe ben jij bij ConstruSteel terecht gekomen?

“Nadat ik de opleiding HBO Technische Bedrijfskunde had afgerond zocht ik een baan bij een leuk en ambitieus bedrijf in de regio. Een bedrijf waar ik me verder zou kunnen ontwikkelen, maar ook waarbij ik actief zou kunnen meedenken. Na een aantal sollicitatiegesprekken kwam ik al gauw tot de conclusie dat ik mij niet op mijn plek zou gaan voelen in een grote organisatie. Voor mij is dat veel te onpersoonlijk, je bent toch snel gewoon maar een klein radertje in een enorme machine. Toen ik een advertentie van ConstruSteel zag, waarin werd aangegeven dat ze op zoek waren naar consultants, was mijn interesse dus ook meteen gewekt. En na een korte sollicitatieprocedure kon ik aan de slag!”

Wat houdt jouw functie globaal in?

“Als consultant houd ik me bezig met de implementatie van onze software bij klanten. Dit proces bestaat uit installatie, configuratie, training en eindoplevering van de software bij onze klanten. Daarnaast adviseer je klanten hoe ze hun werkprocessen efficiënter kunnen laten verlopen met ConstruSteel. Je begeleidt als consultant bij ConstruSteel allerlei verschillende projecten, van groot tot klein en alles daar tussenin. Dat maakt mijn werk extra leuk en leerzaam. Daarnaast werk ik voor verschillende klanten zowel in Nederland als internationaal. Zo werk ik momenteel aan een project voor een klant in Denemarken, waarbij de gehele ERP-software moet worden geïmplementeerd. De implementatie gebeurt deels op locatie, maar we kunnen ook veel online doen. De afwisseling is erg leuk!”

En hoe is de werksfeer bij ConstruSteel?

“Erg prettig, de onderlinge communicatie is goed en we helpen elkaar waar nodig. Wat ik erg fijn vind is dat er binnen het team echt naar je wordt geluisterd. Ik haal bijvoorbeeld veel voldoening uit de implementatie van onze MRP-oplossing, dit bestaat onder andere uit de werkvoorbereiding, CAD/CAM-koppelingen, de aansturing van machines en de (digitale) werkplaats. Deze werkzaamheden liggen dus ook vaak bij mij. Tevens is er binnen de organisatie veel ruimte om mee te denken en een bijdrage te leveren aan innovaties en de uitrol ervan. Ten slotte speelt het sociale aspect bij ConstruSteel ook een belangrijke rol. Zo zijn collega’s oprecht betrokken bij elkaar en worden er regelmatig gezellige borrels, etentjes en activiteiten georganiseerd.”

Waarom zou iemand voor een functie bij ConstruSteel moeten kiezen?

“ConstruSteel is een innovatief bedrijf waarbij een prettige werkomgeving centraal staat. Hierdoor krijg je de kans om onderdeel te zijn van innovatieve en toekomstgerichte softwareoplossingen. Dit maakt het een erg fijne een vooral ook leerzame werkplek. Je kunt je echt ontwikkelen en krijgt de kans om mee te groeien met de organisatie.”

Enthousiast geworden?

Omdat we continu groeien hebben we verschillende openstaande vacatures. Bekijk ons vacatureoverzicht voor meer informatie. Wellicht verwelkomen wij jou binnenkort als nieuwe collega in het team van Randall of in een van onze andere teams.