Grote belangstelling voor digitalisering van het staalbouwproces

Op donderdag 16 maart 2023 opende BCB Staalconstructie de deuren voor een Bouwen met Staal avondsessie. De sessie stond ditmaal in het teken van Smart Industry voor staalbouwers en werd bezocht door 150 bezoekers. De organiserende partijen Bouwen met Staal, BCB Staalconstructie, Construsoft en ConstruSteel kijken terug op een geslaagde en inspirerende bijeenkomst.

De plenaire sessie werd afgetrapt met een interview door dagvoorzitter Annamarie Hagoort (branchemanager Samenwerkende Nederlandse Staalbouw) die in gesprek ging met gastheer Marcel van Os (directeur-eigenaar van BCB Staalconstructie). Daarna presenteerden Frank Maatje (Bouwen met Staal), Tim van der Voord en Gerik ten Berge (Smart Makers Academy), Nico Kleinman (Construsoft) en André Romijn (ConstruSteel) ontwikkelingen en innovaties binnen de staalbouwbranche.

Na de presentaties stond er een interactieve paneldiscussie op het programma. Frank Maatje (BMS) bevroeg het panel, bestaande uit Bob Evers (SNS), Gerik ten Berge (Smart Makers Academy), Marcel van Os (BCB Staalconstructie) en Jos Reijns (Jac Reijns Staalconstructie Alphen) die namens het Innovatieplatform Staalbouw aanschoof. Naast de vragen van discussieleider Frank Maatje werden er ook vragen gesteld door de bezoekers. Thema’s als digitalisering van de werkplaats, gebruik van productiedata, CO2-reductie, het Bouwakkoord Staal en hergebruik van constructiestaal kwamen aan bod.

De sessie werd afgesloten met een bezichtiging van de werkplaats van BCB Staalconstructie. Vol trots gaven medewerkers van BCB Staalconstructie een kijkje achter de schermen, waarbij het werken met tablets live werd gedemonstreerd en ook de lasersnijmachine zijn kunsten vertoonde. Ook was er voor bezoekers volop gelegenheid om verder in gesprek te gaan met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje. Daar werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.

Een avondsessie waar visie en praktijk elkaar raakten. Met boeiende sprekers, een interactieve paneldiscussie, bezichtiging van de werkplaats van BCB Staalconstructie en een druk bezochte netwerkborrel bleek het een inspirerende bijeenkomst te zijn.