Onderscheiden softwarebedrijf ConstruSteel blijft doorgroeien

Ondanks uitdagende tijden zet ConstruSteel de sterke groei en ambitie van de afgelopen jaren door. Met meerdere bekroningen op zak (o.a. TechniShow Innovation Award, FD Gazelle Award en MKB Innovatie Top 100) heeft het softwarebedrijf zich in korte tijd opgewerkt tot marktleider in de Benelux. Daar stopt het voor ConstruSteel echter niet. Het specialistische softwarepakket is ‘made in Twenterand’ en gaat inmiddels de hele wereld over.

Softwarepakket voor staalconstructiebedrijven

Directeur Jos Bonte van ConstruSteelConstruSteel heeft een innovatief en uniek softwarepakket op de markt gebracht voor staalconstructiebedrijven. Het bedrijf uit Den Ham heeft haar klanten wereldwijd verspreid. Als marktleider binnen de Benelux worden veel staalconstructies in Nederland en België met behulp van ConstruSteel gerealiseerd. Dichter bij huis maken staalconstructiebedrijven in Twente en Salland dagelijks gebruik van ConstruSteel.

Gecontroleerd groeien

Het bedrijf kiest bewust voor een gecontroleerd groeimodel. Bonte: “Voor de komende jaren hebben wij een heldere visie uitgestippeld. Innovatie, continuïteit en stabiliteit staan bij ons centraal. Door gecontroleerd te blijven groeien, houden we vast aan onze plannen zonder dat we worden afgeleid door groeistuipen. Zo kunnen onze gewaardeerde klanten blijven bouwen op een stabiele partner.”

Zoektocht naar juiste medewerkers

De groei van de Overijsselse automatiseerder wordt enigszins geremd door de zoektocht naar talent uit de regio. “We zoeken het juiste personeel dat past binnen onze filosofie en bedrijfscultuur. Veel mensen denken dat we enkel programmeurs nodig hebben, maar niets is minder waar. Zo zoeken wij bijvoorbeeld ook business consultants en collega’s voor de helpdesk of commercie. De meest recente vacature die bij ons openstaat is die van Strategisch Online Marketeer”, vertelt Bonte.

Werken bij ConstruSteelMet het juiste personeel wil men de huidige gezonde groei doorzetten in de komende jaren. “Doordat de organisatie permanent groeit, zijn we telkens bezig met positieve vernieuwingen. Daarbij wordt eigen initiatief gewaardeerd en gestimuleerd. We richten ons op resultaten en faciliteren alles zo goed mogelijk voor onze medewerkers, bijvoorbeeld door ergonomische werkplekken met hoog-/laag-bureaus. Een ander voorbeeld is een douche met kledinglockers op kantoor voor iedereen die wil sporten tijdens de flexpauze of het woon-werkverkeer op een sportieve wijze aflegt. Verder bestaat er binnen ons team een informele sfeer tijdens kantooruren, de vrijdagmiddagborrel, personeelsfeestjes, etentjes en andere activiteiten. Op die manier bouwen we met plezier aan onze organisatie en het merk ConstruSteel”, zegt Bonte.

Kwaliteit als uitgangspunt

Op de bedrijfswebsite en in de sociale media is te zien dat ConstruSteel trots is op de gewonnen awards en de groeiende vraag. Regelmatig komen verhalen van klanten en updates over awards voorbij. Jos Bonte [foto], directeur van ConstruSteel, legt uit: “Als nuchtere Twenterander vind ik het mooi dat we prijzen winnen, maar dit is voor ons geen doel op zich. Ons doel is het verbeteren van efficiency en kwaliteit bij onze klanten. Het winnen van awards zien wij als een bekroning van onze producten en diensten. Kwaliteit en service staan bij ConstruSteel hoog in het vaandel en dankzij ons geweldige team kunnen we blijven groeien.”