Opnames webinar drieluik Digitalisering van het staalbouwproces

Op drie donderdagen in september heeft Bouwen met Staal samen met ConstruSteel en de Samenwerkende Nederlandse Staalbouw het webinar drieluik Digitalisering van het staalbouwproces georganiseerd.

Digitaliseren en automatiseren staat als thema hoog op de agenda van Bouwen met Staal. Digitalisering en automatisering voorkomt faalkosten, biedt meer inzicht en verhoogt de kwaliteit.

Belang van digitalisering en automatisering

Binnen de bouwbranche kan de staalbouwketen veel winst behalen op het gebied van digitalisering en automatisering. Door deze innovatieslag nú te maken, versterken staalbouwbedrijven en ketenpartners de concurrentiepositie t.o.v. andere bouwbedrijven.

Van alle webinars zijn opnames beschikbaar.

Webinar 1:
Een goede start van het proces met BIM

Een goede start van het staalbouwproces met BIM

>> Ga direct naar de opname van het webinar: Een goede start met BIM.

In het eerste webinar wordt het belang van het gebruik van BIM-ILS met praktische voorbeelden geschetst. Voor een efficiënt proces en goede aansluiting van de keten, is een standaard voor het 3D model essentieel. Wanneer het model richting productie gaat, dienen staalbouwbedrijven de materiaallijsten en bestellingen snel, eenvoudig en zonder fouten uit te kunnen voeren. Hier komen ketenintegratie aan de voorzijde van het proces, BIM-ILS en ETIM samen.

Met medewerking van:

Bouwen met Staal, Samenwerkende Nederlandse Staalbouw, Fluor en ConstruSteel.

Webinar 2:
De digitale werkplaats

>> Ga direct naar de opname van het webinar: De digitale werkplaats.

In het tweede webinar wordt de digitalisering van het productieproces belicht. Na bestelling en levering van de materialen, moeten alle te produceren onderdelen en werkinstructies efficiënt worden ingepland en verdeeld over alle beschikbare medewerkers. Een proces dat nu nog veel met papier wordt aangestuurd en gecontroleerd. Echter komt het papierloos produceren steeds dichterbij door het slimme gebruik van tablets en schermen in de werkplaats. Pick- en zaaglijsten, werktekeningen, urenregistratie, productievoortgang, laden en lossen; alles gaat digitaal in De digitale werkplaats. De grote innovatie voor staalbouwers op dit moment. En snel en eenvoudig toe te passen binnen het huidige productieproces!

Met medewerking van:

Jac Reijns Staalconstructie, Staalmeesters, Bouwen met Staal, Samenwerkende Nederlandse Staalbouw en ConstruSteel.

Webinar 3:
Kwaliteit, voortgang & efficiënte montage

>> Ga direct naar de opname van het webinar: Kwaliteit, voortgang & efficiëntie.

In het derde webinar kijken we vooral naar montage, voortgang en borging van kwaliteit. Hoe passen bedrijven dit toe middels digitale middelen? Denk aan planning, tijdregistratie, registratie van meerwerk, checklijsten voor bijvoorbeeld veiligheid (VCA) en kwaliteit en opleveringdocumenten. Maar ook communicatie met kantoorpersoneel en het vastleggen van foto’s in het centrale projectdossier.

Met medewerking van:

Vic Obdam Staalbouw, Appreo, Bouwen met Staal, Samenwerkende Nederlandse Staalbouw en ConstruSteel.