‘Uitdagend, afwisselend en nooit saai.’ Ramon vertelt over werken bij ConstruSteel.

ConstruSteel uit Den Ham (Overijssel) is marktleider in de Benelux op het gebied van staalbouwsoftware. Een bewonderingswaardige prestatie. Maar wie gaan er schuil achter dit ambitieuze en snelgroeiende bedrijf? Wij stellen de mensen achter ConstruSteel graag aan je voor. Deze keer vertelt Ramon (30 jaar) over 8 jaar werken bij ConstruSteel als Software Engineer.

 

“Bij ConstruSteel krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen
en om te doen wat je leuk vindt.”

 

Uitdagend, afwisselend en nooit saai

Ramon, Software Engineer LI

Uitdagend, de vrijheid om te doen wat je leuk vindt, afwisselend, nooit saai en soms ook hectisch: zo omschrijft Ramon zijn rol als Software Engineer. Hoe hij bij ConstruSteel terecht is gekomen? Ramon: “Acht jaar geleden zag ik een advertentie in de lokale krant staan, waarin ConstruSteel stagiairs zocht. Ik volgde de opleiding HBO Informatica op het Windesheim in Zwolle, dus dat leek een goede match.” Na een positief gesprek ging hij aan de slag. De stage beviel van beide kanten zo goed, dat hij ook zijn afstudeerstage bij ConstruSteel besloot te doen. Uiteindelijk resulteerde dat in een baan bij ConstruSteel.

Van A tot Z verantwoordelijk

Onderhand is Ramon doorgegroeid tot Software Engineer. Binnen deze functie houdt hij zich o.a. bezig met de (door)ontwikkeling en het onderhoud van meerdere ConstruSteel softwareproducten, maar ontwikkelt hij ook nieuwe apps. Als Software Engineer is Ramon van A tot Z verantwoordelijk voor specifieke softwareprojecten en werkt hij intensief samen met verschillende afdelingen. Hij heeft in het bijzonder affiniteit met de (door)ontwikkeling van API’s, wat prima past binnen de activiteiten van ConstruSteel. “Bij ConstruSteel krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen en om te doen wat je leuk vindt.”

Werk met impact

Bij ConstruSteel wordt meedenken en proactiviteit erg gewaardeerd en gestimuleerd. Ramon legt uit: “Naast mijn functie als Software Engineer, houd ik me bijvoorbeeld ook bezig met ons interne systeembeheer, gewoon omdat ik dit leuk vind en hier de ruimte voor is binnen de organisatie.” Als Software Engineer bij ConstruSteel werk je aan softwareproducten die door bedrijven over de hele wereld worden gebruikt. “Dat maakt mijn werk extra leuk. Zo werk ik ook aan de Digitale Werkplaats, een innovatie die zorgt voor een grote digitaliseringsslag in de bouwsector. Stapels papier in de werkplaats worden hiermee vervangen door tablets. Een heel mooi project dat breed wordt uitgerold”, vertelt Ramon.

Een gezellige en informele werksfeer

“In mijn functie heb ik het erg naar mijn zin, maar ook binnen het team en de organisatie zit ik prima op mijn plek. De werksfeer is gezellig, informeel en waar nodig helpen we elkaar. We zijn een echt team. Naast het werk ondernemen we regelmatig leuke dingen samen. Zo worden er vrijdagmiddagborrels, personeelsfeestjes en andere activiteiten georganiseerd, zoals de jaarlijkse kerstbingo en ConstruSteel LAN-party.”

Enthousiast geworden?

Ook onderdeel worden van Ramon’s team? Of een van de andere teams binnen ConstruSteel? Bekijk snel onze vacatures en solliciteer vandaag nog!