Software update: ConstruSteel 2024.2 beschikbaar

Sinds eind mei wordt ConstruSteel 2024.2 gefaseerd uitgerold. In dit artikel vindt u een selectie van de (door)ontwikkelingen die in deze nieuwe versie van ConstruSteel zijn doorgevoerd. De optimalisaties en vernieuwingen worden gedreven door de continue samenwerking met onze klanten en hun feedback.

De key users van ConstruSteel hebben een gedetailleerd overzicht van de nieuwste ontwikkelingen per e-mail ontvangen; werkt u ook met ConstruSteel en ontvangt u dit gedetailleerde overzicht ook graag? Stuur dan een e-mail naar info@construsteel.com.

In ConstruSteel versie 2024.2 zijn onder andere de onderstaande optimalisaties doorgevoerd.

Dongelloos

Tijdens de release van de vorige software-update (resp. 2023.2) kondigden we aan dat we medio 2024 gefaseerd over zullen stappen van een fysieke dongle naar een software variant zodat we met onze software steeds meer voorbereid zijn op de verschillende situaties bij klanten, waaronder het werken met virtuele omgevingen. Versie 2024.2 brengt deze significante verandering: we stappen over naar de dongelloze oplossing. Deze dongelloze versie wordt beschikbaar gesteld voor onze ConstruSteel en CS-API software. Voor onze tijdregistratie-oplossingen BTR & CS-WEB blijft de dongle voorlopig nog vereist.

Facturatie: Automatische berekening vervaldatum

Gebruikers kunnen nu een betalingsconditie in de facturatie met specifieke vervaldatum instellen tot maximaal 12 maanden in de toekomst. Dit biedt meer flexibiliteit.

Projectbeheer: Verrekenstaat / Vorderingsstaat

De nieuwste versie van ConstruSteel bevat de mogelijkheid om verrekenstaten aan te maken. Gebruikers kunnen nu:

  • Verrekenstaten per project of fase aanmaken.
  • Het aantal te factureren items per verrekenstaat invoeren.
  • Verrekenstaten koppelen aan interne project-verbruiken en -uren.
  • Verkoopfacturen genereren op basis van verrekenstaten.

Rapportages / Report Builder

We hebben diverse nieuwe views toegevoegd en bestaande views uitgebreid om de rapportagemogelijkheden te verbeteren, zoals onder andere:

  • Bundelnummers en omschrijvingen: er is een nieuwe view voor bundelnummers en omschrijvingen toegevoegd.
  • Openstaande verkoopfacturen: er is een nieuwe view voor openstaande posten met betrekking tot verkoopfacturen toegevoegd.
  • Werkrooster: er zijn nieuwe velden voor het koppelen van afdelingen aan werkroosters toegevoegd.
  • Uitgebreide project- en assemblagegegevens: er zijn nieuwe velden toegevoegd voor verbeterde project- en assemblagegegevens.

Stuur een e-mail naar info@construsteel.com voor een gedetailleerder overzicht van de optimalisaties.

Optimalisaties

Naast de nieuwe functionaliteiten hebben we ook diverse processen optimaler ingericht, een compleet overzicht hiervan is te vinden in de release notes.

Wilt u meer informatie over ConstruSteel 2024.2?

Heeft u een vraag? Of wilt u meer weten over de software-oplossingen van ConstruSteel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer informatie aanvragen