Terugblik ConstruSteel jaar 2020

2020 was voor de bouwbranche een veelbewogen jaar. Een nieuwe manier van werken werd als gevolg van het coronavirus geïntroduceerd. Veel thuiswerken en afstand houden werd de norm, wat binnen staalbouw- en constructiebedrijven een enorme uitdaging is. Met veerkracht en creativiteit werd er keihard doorgewerkt aan diverse projecten. Staalbouwers hebben zich van hun beste kant laten zien in een tijd waarin vooral slimmer en efficiënter werken de oplossing blijkt.

Met een jaar waar het coronavirus centraal stond, is er ook het nodige gebeurd rondom de producten en diensten van ConstruSteel. Zo zijn we o.a. bezig geweest met vier nieuwe versies, dertien webinars, uitbreiding met de app voor montageploegen, online consultancy en zijn we genomineerd voor de TechniShow Innovation Awards. In onderstaand overzicht blikken wij samen met u terug op een boeiend 2020.

ConstruSteel geselecteerd voor TechniShow Innovation Awards

ConstruSteel is wederom geselecteerd voor de TechniShow Innovation Awards. Als een van de meest innovatieve bedrijven van Nederland, blijven we het staalbouwproces verbeteren met onze software. Het is onze missie om wereldwijd alle staalbouw- en constructiebedrijven te ondersteunen met innovatieve software oplossingen voor het staalbouwproces. Lees meer.

Onzekere tijden rondom problematiek stikstof en PFAS

Stikstof. PFAS. Wat brengt de toekomst? Het zijn onzekere tijden in de bouwbranche, ook voor staalbouwbedrijven. Projecten komen onder druk te staan en het aantal aanvragen voor nieuwe projecten schommelt. Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) meldt dat de groei van de bouwsector in 2020 en 2021 stil komt te liggen. Lees meer.

Webinar drieluik: optimaliseren van het staalbouwproces

Samen met Bouwen met Staal organiseerde ConstruSteel een interessante serie webinars binnen de staalbouw. In dit drieluik delen diverse staalbouwbedrijven hun visie over het efficiënter maken van het staalbouwproces en hun praktijkervaringen met automatisering. De thema’s Machinaal markeren voor foutloos samenstellen (webinar 1), Grip op uren en voortgang van ieder project (webinar 2) en BIM in de staalbouw (webinar 3) werden door verschillende staalbouwbedrijven behandeld. Lees meer.

Thuiswerken met ConstruSteel vanwege coronavirus

Door het coronavirus werd thuiswerken de norm. De mogelijkheden om op afstand (thuis of onderweg) te kunnen werken met ConstruSteel werden gedeeld met alle gebruikers. Om de overgang naar het thuiswerken zo soepel mogelijk te laten verlopen, werd support geleverd aan ConstruSteel klanten waar dat nodig was. Op die manier konden staalbouw- en constructiebedrijven blijven produceren en bleef de impact van alle veranderingen minimaal.  Lees meer.

ConstruSteel breidt automatisering uit met app voor montageploegen

ConstruSteel blijft innoveren en automatiseert voor staalbouwbedrijven naast kantoor en productie nu ook montage. De uitbreiding met de Appreo Montage App biedt de bouwbranche unieke mogelijkheden voor het plannen van montage en het verwerken van uren, werkbonnen, foto’s en materieel. Lees meer.

Digitale Staalbouwdag 2020

De Staalbouwdag 2020 werd voor het eerst in de lange geschiedenis van het event digitaal georganiseerd. Op 13 oktober jl. hebben zo’n 1.000 geïnteresseerden een kijkje genomen bij het online evenement. Naast de lezingen en paneldiscussies op de mainstage, werden ook de ronde tafel sessies en digitale beursstands bezocht. Het onderlinge contact bleef uiteraard beperkt tot video-bellen en chatten. Lees meer.

Online consultancy

Kwaliteit staat bij ConstruSteel hoog in het vaandel. Om onze software optimaal te laten renderen is naast een grondige implementatie ook het juiste gebruik van de software essentieel voor uw organisatie. In verband met het coronavirus, merken wij dat onze klanten steeds meer gebruik maken van Online Consultancy. En met succes. Lees meer.