Terugblik TechniShow 2022

De zomereditie van TechniShow 2022 is met bijna 17.000 bezoekers druk bezocht. Vanwege corona heeft het meer dan 4 jaar geduurd voordat de beurs de deuren weer kon openen. TechniShow werd samen met ESEF Maakindustrie 2022 georganiseerd, waar ook de internationale belangstelling voor beide vakbeurzen opviel. Ruim 200 exposanten op TechniShow en 160 exposanten op ESEF Maakindustrie lieten zien dat de maakindustrie de afgelopen jaren niet heeft stilgezeten als het gaat om innovatie.

Innoveren, digitaliseren en automatiseren

André Gaalman, voorzitter van FPT-VIMAG (eigenaar van TechniShow) kijkt tevreden terug op de beurs: “TechniShow 2022 was een fijn weerzien van exposanten die de nieuwste innovaties deelden met geïnteresseerde bezoekers. Eindelijk!” Op de beursvloer was van alles te beleven op het gebied van innovatie, digitalisering en automatisering.

ConstruSteel toont oplossingen in eigen werkplaats

ConstruSteel was dit jaar wederom aanwezig op TechniShow 2022. Met wanden van 5 meter hoog was de imposante stand omgetoverd tot een heuse werkplaats. Aan de hand van praktijkvoorbeelden werden de toepassingen en concrete resultaten van de bekroonde software van ConstruSteel getoond. Directeurs en bedrijfsleiders, maar ook vaklieden uit de werkplaats van staalbouw- en metaalconstructiebedrijven kregen op die manier een goed beeld van de toepassing binnen het eigen productieproces. Oplossingen voor o.a. scribing / layout markering op staalprofielen en platen, de optimalisatie van materiaal en de digitale aansturing van de werkplaats werden gedemonstreerd voor het realiseren van minder faalkosten en een hogere kwaliteit.

Snelste optimalisatie van TechniShow 2022

Om de kracht van ConstruSteel-software aan te tonen, werd via een wedstrijd gezocht naar de snelste werkvoorbereider van TechniShow 2022. De minimale tijd die de software van ConstruSteel nodig heeft om profielen zo efficiënt en optimaal mogelijk over handelslengtes te verdelen werd door handmatig optimaliseren niet geëvenaard. Wel barstte een hevige competitie los; elke beursdag werd een nieuw record gevestigd. Uiteindelijk bleek student Werktuigbouwkunde Mark de Lange uit Staphorst met 21.41 seconden de snelste.

Op het hoofdkantoor van ConstruSteel in Den Ham werd de prijs samen met een mooie bos bloemen in ontvangst genomen. ConstruSteel bedankt de vele bezoekers van de stand voor de getoonde interesse in haar software voor staalbouw- en metaalconstructiebedrijven.

Bron: TechniShow