User story: Companjen Constructies

Companjen Constructies is een familiebedrijf dat al meer dan 175 jaar bestaat en tegenwoordig 30 medewerkers telt. Het bedrijf begon als hoefsmederij. Tegenwoordig is Companjen Constructies gespecialiseerd in de productie en montage van kwalitatieve staalconstructies. Met een brede klantenkring door heel Nederland, levert Companjen Constructies een bijdrage aan projecten voor de utiliteits-, woning-, machine- en recreatiebouw. Daarnaast werkt de organisatie ook aan de realisatie van kunstobjecten, renovaties, rail-techniek en produceert het trappen en hekwerken. Daarbij is specifieke software voor de staalbouwbranche cruciaal voor het staalbouwbedrijf uit Wezep.

 

Voor ons is ConstruSteel een stuk gereedschap waar we niet meer zonder kunnen. Zoals een lasser zijn laskap nodig heeft, zo hebben wij ConstruSteel nodig.

 

De keuze voor ConstruSteel was een logische volgende stap

Hans Potkamp Companjen Constr

Hans Potkamp, projectleider bij Companjen Constructies, vertelt: “Wij werken al een hele lange tijd met ConstruSteel. Hiervoor hebben we ook met andere softwarepakketten gewerkt. Maar dit leverde niet de gewenste resultaten op. Wij merkten dat de vorige softwareleverancier de focus verlegde van de staalbouw naar een andere branche. Dan werk je met een pakket dat niet wordt doorontwikkeld voor ons proces. En dus stilstaat. De keuze voor ConstruSteel was dan ook een logische volgende stap.”

De module Calculatie als startpunt

Bij de implementatie startte Companjen Constructies met de module Calculatie. Al gauw werd uitgebreid met meerdere modules die het softwarepakket biedt, zoals Werkvoorbereiding en later ook Advanced Scribing. Tijdens het implementatietraject was er soms sprake van enige terughoudendheid binnen de organisatie. “De jongens in de werkplaats vonden een nieuwe werkwijze in het begin best spannend. Automatismen kwamen hier en daar te vervallen. En voor sommige zaken ontstonden juist nieuwe werkmethoden. Zo werd het werken met digitale urenregistratie in het begin gezien als een hoop gedoe. Maar na een paar weken waren de collega’s om en wilden ze niet anders meer.”

Een ERP-pakket dat voorziet in onze behoefte

Companjen ConstructiesVoor Companjen Constructies voorziet het ERP-pakket van ConstruSteel in de behoefte die zij hebben als bedrijf. “Soms hebben we vragen over bepaalde punten in het pakket. Gelukkig worden wij hierbij altijd goed geholpen door de supportmedewerkers van ConstruSteel. Vaak is er een oplossing, maar het komt soms ook voor dat iets simpelweg niet in het pakket werkt zoals wij het bedacht hadden. Dat is dan maar zo. ConstruSteel heeft de beste werkwijzen van honderden staalbouwbedrijven in één oplossing ondergebracht. Dat was trouwens een belangrijke voorwaarde van ons bij de keuze voor een softwarepakket. ConstruSteel is een goed en betrouwbaar softwarepakket, specifiek gemaakt voor staalbouwbedrijven”, aldus Hans Potkamp.

Grip op en inzicht in de bedrijfsvoering

ConstruSteel brengt Companjen Constructies veel gebruiksgemak. Daarnaast wordt de administratieve last verlicht en levert het werken met de software veel tijdswinst op. “Dankzij ConstruSteel kunnen wij een goede nacalculatie doen. Daarnaast houden wij grip op projecten en hebben we inzicht in onze bedrijfsvoering. Nog steeds verbaas ik me over het feit dat er bij sommige staalbouwers nog volop gebruik wordt gemaakt van Excel en papieren urenbriefjes. Niet te doen als je het mij vraagt. En niet vol te houden op de lange termijn. Voor ons is ConstruSteel een stuk gereedschap waar we niet meer zonder kunnen. Zoals een lasser zijn laskap nodig heeft, hebben wij ConstruSteel nodig”, concludeert Hans Potkamp.