User story:
Constructiebedrijf De Groot

Constructiebedrijf De Groot gebruikt al jaren naar tevredenheid de BTR (Barcode Tijdregistratie) oplossing van ConstruSteel. Door gebruik te maken van deze oplossing is een forse besparing op de urenregistratie gerealiseerd en werkt het bedrijf een stuk efficiënter.

Waarom de BTR-oplossing aangeschaft?

Met 30 medewerkers in het bedrijf – waarvan 18 productiemedewerkers – is er vanzelfsprekend veel administratief werk bij Constructiebedrijf De Groot te Heemskerk. Zo ook voor de urenregistratie, die in het verleden handmatig gedaan werd. Uren werden op papier bijgehouden door productiemedewerkers en de productieleider, waarna laatstgenoemde deze controleerde en bij de administratie doorgaf. Vervolgens was de administratie druk met het verzamelen van verschillende lijsten, het invoeren en controleren van uren en navraag doen bij onduidelijkheden. Een arbeidsintensief proces dat de nodige fouten met zich meebracht.

Menno Glorie (Directeur bij Constructiebedrijf De Groot) vertelt: “Op een gegeven moment waren we zo veel tijd kwijt aan handmatig werk, dubbele invoer en het achterhalen van onduidelijkheden dat we hebben gezocht naar een oplossing. ConstruSteel was voor ons eigenlijk de enige optie dankzij de unieke werkwijze van het BTR-systeem. Het is gewoon het beste pakket voor de staalbouwer.”

Hoe BTR werkt voor Constructiebedrijf De Groot

Constructiebedrijf De Groot werkt op dit moment met 18 barcode-scanners. Iedere barcode-scanner is verbonden aan een medewerker. Ook flexwerkers kunnen eenvoudig verbonden worden aan de barcode-scanner die zij op dat moment gebruiken.

“We hadden vooraf eigenlijk problemen verwacht bij het introduceren van een nieuw systeem, maar die waren er gelukkig niet. De implementatie ging boven verwachting. We hebben het systeem gefaseerd ingevoerd en intern gehamerd op de discipline om het ook te gebruiken. Alleen in de eerste week werd het nog wel eens vergeten, maar nu is het gewoon automatisme. Onderdeel van het werk. Het mooie is dat medewerkers onderling elkaar hier ook op wijzen, ze leren van elkaar.”

Menno Glorie is tevreden over de koppeling van ConstruSteel met Tekla Structures: “In Tekla moesten we de template voor de tekeningen wat aanpassen, zodat de barcode en projectnummers uit ConstruSteel ook worden afgebeeld. Het kostte ons eenmalig één uurtje werk, maar het levert zo veel meer aan efficiëntie op.”

Specifieke barcodes voor machine en werknemer

Barcodes zijn in het hele bedrijf terug te vinden, zoals bijvoorbeeld op de Tekla tekeningen en zaaglijsten die uit ConstruSteel worden gegenereerd. Ook op de ponsmachine is een barcode geplaatst, zodat de bewerkingstijd van de machine wordt gescand. Daarnaast heeft iedere werknemer een instructiekaart waarop specifieke urensoorten en bewerkingen staan die men kan scannen. Hierdoor is duidelijk voor welk project een werknemer bepaalde bewerkingen heeft uitgevoerd en hoelang deze bewerkingen hebben geduurd. Deze informatie is essentieel om controle te houden binnen het project en de nacalculatie.

“Door deze werkwijze hebben we geen onduidelijkheden, geen dubbel werk bij het invoeren en hoeven we geen fouten te herstellen”, aldus Menno Glorie.

Tevreden met de oplossing

Constructiebedrijf De Groot werkt naar tevredenheid met de BTR-oplossing van ConstruSteel. Menno Glorie: “We hebben de scanners al een aantal jaar en ze werken prima. We zijn zuinig op de BTR-oplossing, omdat het ons heel veel tijd oplevert. Iedere werknemer gaat voorzichtig om met de scanners en er is nog nooit een scanner kapot gegaan. In de buurt van de slijpmachines is het piepje van de scanner soms niet goed hoorbaar, maar dan checken we gewoon het lampje op de scanner. Net zo makkelijk!”


Constructiebedrijf De Groot

Constructiebedrijf De Groot BV heeft zich gespecialiseerd in het vervaardigen van staalconstructies voor nieuw en verbouw. Deze worden toegepast onder meer in bedrijfsgebouwen, industriehallen, zwembaden, sporthallen en in de woningbouw. Tevens produceert De Groot trappen, bordessen, balkons en balkonhekken en zelfs kunstwerken. De Groot voert projecten uit van iedere omvang. Met een gemiddeld verwerkte volume van 1.500 ton staal per jaar behoort De Groot tot de middelgrote staalbouwers in Nederland.

Bedrijfsgegevens

Constructiebedrijf de Groot B.V.
Ambachtsring 34
1969 NH Heemskerk
Tel: 0251-28 78 00
info@constructiebedrijfdegroot.nl
www.constructiebedrijfdegroot.nl