User story: H.J. Metaalbewerking uit Vianen

“We hebben niets aan stagnatie. Met ConstruSteel gaan we vooruit!” H.J. Metaalbewerking uit Vianen heeft de werkplaats inmiddels gedigitaliseerd met ConstruSteel software. Directeur Jeroen Brouwer vertelt enthousiast over de keuze voor ConstruSteel en de voordelen die deze innovatie het constructiebedrijf biedt.

” We gaan vooruit met De digitale werkplaats-app van ConstruSteel.”

H.J. Metaalbewerking wil vooruit

User story H.J. Metaalbewerking - ConstruSteelH.J. Metaalbewerking is in 2003 opgericht en inmiddels gegroeid naar 15 medewerkers. “Ons constructiebedrijf blijft gecontroleerd doorgroeien. Zo zijn we bijvoorbeeld nog op zoek naar een tekenaar en een aantal werkplaatsmedewerkers”, aldus Jeroen Brouwer. Ook op het gebied van digitalisering van processen staat het bedrijf niet stil. Op kantoor wordt al jaren met software gewerkt. Inmiddels is er zowel op kantoor als in de werkplaats verder uitgebreid met de software-oplossingen van ConstruSteel. “We hebben niets aan stagnatie. Met ConstruSteel gaan we vooruit!”

De digitale werkplaats

Jeroen Brouwer zag online een korte video van ConstruSteel waarin de software voor een digitale werkplaats werd uitgelegd. Na een korte demo wist de directeur genoeg: “Dit moeten wij hebben”. De app werd direct getoond aan de werkplaatsmedewerkers en in het bijzonder aan de meest ervaren man op de werkvloer. “Zij moeten er uiteindelijk mee gaan werken. Dus als mijn medewerkers het vanwege gebrek aan kennis van een tablet of om andere praktische redenen niet zien zitten, dan gaat het niet door”, vertelt Jeroen Brouwer. Echter waren zijn medewerkers direct enthousiast. En drie weken na het plaatsen van de opdracht werd er in de werkplaats van H.J. Metaalbewerking gewerkt met tablets in plaats van met stapels papier.

Voordelen van tablets in de werkplaats enorm

De digitale werkplaats bij H.J. Metaalbewerking - ConstruSteelHet gebruik van De digitale werkplaats-app van ConstruSteel zorgt voor enorme voordelen bij het constructiebedrijf. Jeroen Brouwer: “De voordelen zijn na de invoering van ConstruSteel direct te merken. Alle actuele informatie is voor de medewerkers direct beschikbaar op de tablet. Het zoeken naar tekeningen of mappen was meteen voorbij, alles is te vinden via de app van ConstruSteel. Ook zijn de tekeningen veel duidelijker zichtbaar op de tablet dan op papier, je kunt eenvoudig inzoomen voor details. Bij papieren tekeningen gaat dat gewoon niet. En ik heb nu helder inzicht in de voortgang van de productie.”

Printen is verleden tijd

José Brouwer schuift aan bij het gesprek. Zij is o.a. verantwoordelijk voor de werkvoorbereiding en organiseerde de papierwinkel die op kantoor eerst moest worden uitgezocht en gesorteerd, waarna het in de werkplaats verder werd verdeeld. “Bij grote projecten waren we soms wel twee weken bezig om alles voor te bereiden, te printen, te sorteren en te verdelen in mappen, onduidelijkheden uit te zoeken, eventuele wijzigingen door te voeren, noem maar op! Dankzij ConstruSteel doe ik hier tegenwoordig maximaal een uurtje over”, aldus José Brouwer. “Naast de enorme besparing op uren, scheelt het ons jaarlijks ook al snel € 2.000,- aan print- en papierkosten. We zijn door de keuze van ConstruSteel daarom ook duurzamer aan het produceren; een bewuste keuze”.

De juiste keuze

H.J. Metaalbewerking is nog elke dag blij met de keuze voor ConstruSteel. “Iedereen werkt prettig met ConstruSteel. En het werkt gewoon perfect. Onze medewerkers hoeven veel minder naar ons kantoor toe te lopen en uitzoekwerk in de papieren werkpakketten is verleden tijd. We zijn veel productiever en hebben door inzicht in de voortgang meer rust om vooruit te plannen. We zijn blij met onze keuze. ConstruSteel is een duidelijk en fijn systeem met veel voordelen”, zo besluit Jeroen Brouwer tevreden.

 


H.J. Metaalbewerking

H.J. Metaalbewerking werd in 2003 opgericht door Jeroen Brouwer en Hans van Soelen. In 2018 verhuisde het constructiebedrijf van Beesd naar Vianen. Inmiddels werken bij het bedrijf 15 mensen vooral aan constructies voor woningbouw, scholen, bedrijfshallen, agrarische projecten en trappen en leuningen voor industriële panden.

Bedrijfsgegevens
Mijlweg 5A
4131 PJ Vianen

Telefoon: 0345 – 680 575

info@hjmetaalbewerking.nl
www.hjmetaalbewerking.nl