User story: Harleman Constructies BV

Harleman Constructies BV te Vaassen is continu bezig met het verbeteren van kwaliteit. Van een eenmanszaak groeit het bedrijf naar een volwaardig staalbouwbedrijf met een goede landelijke reputatie. ConstruSteel maakt al jaren deel uit van de groei binnen de organisatie, waar directeur Erik Harleman intensief werkt met de software. Ook zijn productie- en montagemedewerkers maken gebruik van de specialistische staalbouwsoftware van ConstruSteel. 

Kwaliteit boven alles

Directeur Erik Harleman vertelt gepassioneerd over de heldere visie voor zijn constructiebedrijf: “Wij verkopen alleen kwaliteit. Daardoor hebben we regionaal een goede naam en blijven opdrachtgevers terugkomen.” De kwaliteit wordt op peil gehouden en verbeterd met lastrainingen, CE-certificering én goede software. Omdat steeds meer opdrachtgevers vragen naar CE-gecertificeerde bedrijven, is Harleman blij dat de borging van EN-1090 in ConstruSteel is ondergebracht: “Het bijhouden van alle zaken rondom de CE-norm kostte mij eerder heel veel tijd en papierwerk. In ConstruSteel werkt dit stukken sneller en makkelijker. Bovendien is alles makkelijk terug te vinden, bijvoorbeeld bij een audit.”

ConstruSteel past perfect bij kleinere staalbouwbedrijven

Door de modulaire opbouw van het pakket kan met een enkele module worden gestart. Daarom past de software perfect bij Harleman Constructies BV. In 2014 begon Harleman met de calculatie software van ConstruSteel. “Ik dacht alles inzichtelijk en onder controle te hebben. Echter, het maken van calculaties in Excel kostte mij te veel tijd. Toen het steeds drukker werd slopen er foutjes in en bij wijzigingen in de aanvraag kon ik weer helemaal opnieuw beginnen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een goed softwarepakket,” geeft Harleman aan.

“Via een aantal collega-staalbouwbedrijven hoorde ik dat ConstruSteel hét pakket is binnen de staalbouw. Calculaties maken met ConstruSteel gaat een stuk sneller en je hebt alles direct digitaal. Bij wijzigingen heb je met één druk op de knop een nieuwe calculatie. In plaats van 8 uur besteed ik nu gemiddeld nog 2 uur aan het calculeren.”

Harleman breidt zijn ConstruSteel gebruik uit om steeds meer tijd te besparen en fouten te voorkomen. Zo vervangt het tijdregistratiesysteem van ConstruSteel de handmatige verwerking van papieren urenbriefjes en aantekeningen op kladblokken van al het personeel. “Alle uren worden direct op het project geboekt, dat gaat simpel en snel. Ik hoef nu enkel nog de eindcontrole te doen”, aldus Harleman.

De software groeit mee met het bedrijf

Harleman is content met de geboekte resultaten: “ConstruSteel heeft heel veel efficiëntie gebracht. Ik wist niet precies wat ik nodig had om te automatiseren en efficiënter te werken, dat groeit met de tijd. Daarin maken we nu stappen en ConstruSteel groeit met ons mee.” Harleman Constructies BV is inmiddels ook gestart met de werkvoorbereiding van ConstruSteel: “Zaaglijsten uit Excel zijn vervangen door overzichtelijke en foutloze lijsten vanuit ConstruSteel, wat ons enorm helpt in de productie. Ik ben blij met ConstruSteel.”


Harleman Constructies BV
Harleman Constructies BV is een deskundig bedrijf dat altijd streeft naar de beste kwaliteit. De medewerkers bij Harleman Constructies BV houden van het vak. Het bedrijf voelt zich betrokken en denkt mee met haar klanten, vanaf het eerste idee tot de uiteindelijke oplevering. Harleman Constructies BV is gespecialiseerd in de productie en montage van alle vormen van staalconstructies, trappen en hekwerken; van eenvoudig tot zeer innovatief en complex. Voor elke klus bieden zij een oplossing op maat.

Bedrijfsgegevens
Griftsemolenweg 32
8171 NS Vaassen
Telefoon: +31 (0)578-561139

info@harlemanconstructies.nl
www.harlemanconstructies.nl

Wilt u een software demonstratie?

Wij maken graag een vrijblijvende afspraak met u, online of op locatie, om u de mogelijkheden en voordelen van onze software-oplossingen te demonstreren.

Vrijblijvende demonstratie

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.