User story Staalbeton nv (België)

In het Belgische Rijkevorsel staan de hallen en het kantoor van Staalbeton. Het bedrijf is onderdeel van Groep Van Roey en is opgericht in 1982. Een team van meer dan 100 medewerkers is verdeeld in de disciplines wapening en metaalbewerking. Staalbeton is continu bezig met optimaliseren en digitaliseren van het productieproces en zet met het gebruik van ConstruSteel de volgende stap. De medewerkers van Staalbeton ervaren het gemak van ConstruSteel en besparen veel tijd, omdat de software volledig is ingericht op het staalbouwproces. Marc De Beuckeleer (algemeen directeur), Jos Hendrickx (verantwoordelijke metaalschrijnwerkerij) en Ilse Kenis (calculatie & aankoop) bespreken de goede match tussen software en productie.

 

” Onze visie is papierloos en efficiënt werken. Dat sluit perfect aan op de visie van ConstruSteel.”

Marc De Beuckeleer – Algemeen directeur Staalbeton

 

Digitaliseren van processen

Staalbeton directeur Marc De Beuckeleer is duidelijk als wordt gevraagd naar de aanleiding voor het werken met ConstruSteel software: “Onze visie is papierloos en efficiënt werken. Dat betekent alles digitaal. Op kantoor én in de productie. En dat sluit perfect aan bij de visie van ConstruSteel.”

Jos Hendrikx, verantwoordelijke metaalschrijnwerkerij, vult aan: “Voordat we ConstruSteel gebruikten, werd intern heel veel gebeld. Daarnaast werd veel uit het hoofd gedaan en werd er intern weinig vastgelegd. Tegenwoordig noteren we alles in ConstruSteel en is alle communicatie en informatie inzichtelijk voor iedereen. Dit scheelt enorm veel interne belletjes én we kunnen altijd alles terugvinden.”

Het feit dat data slechts eenmaal hoeft te worden ingevoerd in het systeem, is voor Staalbeton een enorme plus ten opzichte van het vorige systeem dat men gebruikte. “We hebben al veel tijd bespaart bij het maken van offertes en calculaties”, aldus Ilse Kenis (calculatie & aankoop).

Processen koppelen aan ConstruSteel

Marc De Beuckeleer verklaart de keuze voor ConstruSteel: “Tijdens de oriëntatie van het beste systeem voor Staalbeton hebben we bewust voor ConstruSteel gekozen. Bij andere aanbieders vroegen we ons echt af: ‘Weten jullie wel waar wij bij Staalbeton dagelijks mee bezig zijn?’ ConstruSteel is volledig ingericht op het staalbouwproces.”

De implementatie ging in verband met de beperkingen door het coronavirus volledig digitaal. Daarbij heeft Staalbeton stap voor stap processen ondergebracht in ConstruSteel.

“Alles is vlot gegaan”, zegt Ilse Kenis. “In maart zijn we begonnen met inrichten. Wij zijn kritisch en willen alles binnen het proces aan ConstruSteel koppelen. Daarom blijven wij volop meedenken met ConstruSteel en zij met ons. Uiteindelijk is het essentieel dat alle collega’s de discipline hebben om goed met het pakket te werken en alles vast te leggen.”

Klaar voor de toekomst

Staalbeton is de grootste buigcentrale in België. De metaalschrijnwerkerij werkt op dit moment zo’n 50% voor het moederbedrijf, de overige 50% voor andere bouwbedrijven. Nu ConstruSteel volledig is ingericht en operationeel is, wil Staalbeton de volgende stap zetten. Marc De Beuckeleer: “Onze opdrachten voeren wij voornamelijk uit voor Belgische klanten. Echter zijn we steeds meer actief op de Nederlandse markt en zien daar nog volop kansen voor uitbreiding.”

 


Staalbeton nv

Staalbeton werd in 1982 opgericht en is vandaag uitgegroeid tot een sterke speler in de markt met een team van meer dan 100 werknemers op gebied van wapening en metaalbewerking. Zij bieden oplossingen op maat voor projecten in de burgerlijke bouwkunde, de wegenbouw en verschillende types gebouwen. Elk jaar opnieuw investeert Staalbeton in nieuwe machines en technologieën en zo kunnen zij de meest complexe opdrachten aan.

Bedrijfsgegevens

Oostmalsesteenweg 269
2310 Rijkevorsel
België

info@staalbeton.pro
www.staalbeton.be