User story: Staalbouw Utrecht

Staalbouw Utrecht is een constructiebedrijf dat werkt aan diverse projecten. Van grote staalconstructies tot het ‘fijnere werk’, zoals stalen kozijnen en trappen met gebruik van materialen zoals hout of glas. Het bedrijf is in 2014 opgericht door Paul van Galen en telt nu 7 vaste medewerkers en een flexibele schil. Voor de implementatie van ConstruSteel werd al gebruik gemaakt van een softwarepakket. Dit softwarepakket bleek echter niet helemaal aan te sluiten op het proces van het staalbouwbedrijf in Utrecht. Dus maakte directeur Paul van Galen de keuze voor een staalbouw-specifiek softwarepakket: ConstruSteel.

 

” Werktekeningen en -instructies zijn eenvoudig te raadplegen via een tablet. En wijzigingen zijn snel en makkelijk door te voeren. “

 

Software voor staalbouwbedrijven

User story Staalbouw Utrecht - ConstruSteelPaul van Galen: “Het softwarepakket dat wij vóór ConstruSteel gebruikten kon niet geheel voorzien in onze behoeften. De keuze voor ConstruSteel was dan ook een logische volgende stap. Bijvoorbeeld de module Calculatie, die zit veel beter in elkaar bij ConstruSteel. En ook CE voor de EN-1090 zit gewoon in de software. Niet veel later hebben wij ConstruSteel uitgebreid met De digitale werkplaats-app. Deze innovatieve oplossing bespaart ons veel tijd tijdens de werkvoorbereiding, maar zeker ook tijdens het productieproces.”

Wijzigingen zijn direct bekend in de werkplaats

Bij Staalbouw Utrecht ervaart men elke dag de voordelen van digitale werktekeningen en pos- en merkinformatie op een tablet. “Werktekeningen en -instructies zijn eenvoudig te raadplegen via een tablet. En wijzigingen zijn snel en makkelijk door te voeren, zodat iedereen altijd over de laatste en meeste actuele tekeningen beschikt. Het werkt gewoon een stuk prettiger voor de collega’s in de werkplaats en op kantoor. Iedereen was meteen enthousiast! Daarnaast bespaart het ons een hoop tijd en geld, omdat de papierwinkel grotendeels weg is; dit scheelt ons veel handelingen in de werkplaats en op kantoor. Het proces wordt minder verstoord. Geen onnodig overleg, niet meer zoeken naar de juiste tekeningen en geen faalkosten door verouderde tekeningen”, vertelt Paul van Galen.

ConstruSteel de rode draad in het productieproces

Staalbouw Utrecht - digitale werkplaats ConstruSteel

Staalbouw Utrecht gebruikt verschillende modules van ConstruSteel. Paul van Galen is tevreden over ConstruSteel, en denkt daarbij ook graag mee over hoe het nog beter kan. “De consultants en de supportmedewerkers van ConstruSteel nemen mijn opmerkingen altijd ter harte. Ik vind het een prettig idee dat wij met een softwareleverancier werken die continu werkt aan innovaties en altijd bezig is met hoe het nog beter kan voor staalbouw- en constructiebedrijven.”

ConstruSteel speelt onderhand een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en het productieproces van Staalbouw Utrecht. Paul van Galen: “Wij hebben geen Excel meer nodig, dat hebben wij voorgoed de deur uit gedaan. ConstruSteel is nu de rode draad in ons productieproces. Wij kunnen en willen niet anders meer”.

 


Staalbouw Utrecht

Staalbouw Utrecht werd in 2014 opgericht door Paul van Galen. Inmiddels bestaat het team uit 7 vaste medewerkers en een flexibele schil. Staalbouw Utrecht ontwerpt, produceert en levert stalen, aluminium en rvs producten op maat, van grote staalconstructies tot kozijnen en trappen.