User story: Van der Meijden

Van der Meijden uit Ede heeft als bouwbedrijf na 45 jaar een nieuwe weg ingeslagen. In 2018 is de bedrijfsvoering vernieuwd, is het bedrijf verhuisd naar een nieuwe locatie en is men gestart met ConstruSteel. Het bedrijf richt zich op een optimaal productieproces met de inzet van ConstruSteel software. Het bedrijf verwacht daardoor de komende jaren verder te groeien met de productie van staalconstructies.

Behoefte aan inzicht en overzicht

Van der Meijden heeft in de afgelopen 45 jaar veel ervaring opgedaan binnen de bouw, een branche waar volop werd geïnnoveerd. “Het interne proces heeft de innovatieslag echter gemist”, verklaart Arnoud Hardeman, directeur/eigenaar van Van der Meijden.

“Een aantal jaar geleden ging het hier zoals het hier 30 jaar geleden waarschijnlijk ook ging. Alles werd geprint en in mappen gestopt. Ons archief werd groter en groter, letterlijk. Als bedrijf hadden we enorme behoefte aan inzicht en overzicht. Digitaliseren was noodzakelijk. Door te werken met ConstruSteel kunnen we alles digitaal verwerken en hoeven we ons papieren archief niet meer aan te vullen. Alle informatie is nu digitaal te vinden in ConstruSteel.”

Inzicht met ConstruSteel is de grote winst

In ConstruSteel staan projecten overzichtelijk weergegeven. Door een project te openen is tevens alle informatie van het betreffende project inzichtelijk. Hardeman: “Het complete plaatje in één pakket, dát is voor ons de grote winst.”

Doordat alle informatie aan projecten wordt gekoppeld heeft het bouwbedrijf beter inzicht in de gang van zaken en is er overzicht van alle projecten. “Onze ervaringen met ConstruSteel zijn zeer positief. De software werkt super en levert veel waardevolle informatie op”, geeft Hardeman aan.

Staalbouwpakket biedt veel mogelijkheden

Hardeman ziet veel mogelijkheden met ConstruSteel: “Doordat ConstruSteel gespecialiseerd is in het staalbouwproces biedt het pakket naast overzicht en inzicht nog veel meer voordelen. Voor nu én voor de toekomst.”

Het bedrijf verwerkt alle offertes in ConstruSteel. Vervolgens worden deze omgezet naar opdrachten en wordt de inkoop voor het project vanuit het pakket gedaan. Ook alle productie informatie wordt vanuit ConstruSteel naar de werkplaats gestuurd en alle uren worden op het betreffende project geboekt.

“Nacalculaties werden in het verleden niet gedaan, omdat de benodigde data simpelweg niet voorhanden was. Tegenwoordig staan de nacalculaties gewoon in ConstruSteel en kunnen we zien waar we geld verdienen. Door het inzicht dat ConstruSteel ons biedt weten we waar moet worden bijgestuurd. ConstruSteel groeit met onze organisatie mee”, concludeert Hardeman.

 


Van der Meijden

Van der Meijden BV is een bedrijf met ruim 45 jaar ervaring op het gebied van het bouwen van bedrijfshallen, voor zowel de agrarische- als de industriële sector. Door geheel Nederland zijn de bedrijfsactiviteiten in de huidige vorm niet alleen gericht op de agrarische sector, maar ook op het gebied van de utiliteitsbouw, renovatie en handel.

Bedrijfsgegevens
Ottostraat 2
6716 BG Ede
Telefoon: +31 (0)318 – 63 08 28

info@vdmeijdenbv.nl
www.vdmeijdenbv.nl

Wilt u een software demonstratie?

Wij maken graag een vrijblijvende afspraak met u, online of op locatie, om u de mogelijkheden en voordelen van onze software-oplossingen te demonstreren.

Vrijblijvende demonstratie

  • DD dash MM dash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.