Voldoet uw bedrijf aan de CE | EN 1090 norm?

Na het instorten van het dak van het AZ-stadion is de roep om aandacht voor CE-markering (EN 1090) en de handhaving daarvan groter. Op social media werd eerder al gepleit voor het uitsluitend werken met gecertificeerde staalbouwbedrijven. CE-markering / EN 1090 is verplicht voor dragende staalconstructies en heeft grote invloed op kwaliteitsborging binnen de staalbouwbranche, zeker i.v.m. de Wet kwaliteitsborging die in 2022 van kracht gaat. CE is een verklaring van de fabrikant dat de producten voldoen aan alle constructieve eisen die in de relevante productnorm(en) gesteld worden.

Constructieve stalen onderdelen die (door constructiebedrijven) worden geleverd aan bijvoorbeeld aannemers die de constructie-onderdelen zelf monteren, moeten voorzien zijn van een CE-markering. CE is een verklaring van de fabrikant dat de producten voldoen aan alle constructieve eisen die in de relevante productnorm(en) gesteld worden.

Gratis CE check voor borging EN 1090 met minimale inspanning

Het registreren van alle handelingen m.b.t. de CE-markering kan een aanslag zijn op de administratieafdeling. Hoe kunt u met minimale inspanningen toch alle noodzakelijke stappen t.b.v. CE-markering borgen?

Plan de gratis CE check met ConstruSteel. Na afloop van de check weet u hoe uw bedrijf er voor staat inzake de normering van CE (EN 1090). Tevens kunnen wij u in contact brengen met een externe CE-expert over borging van CE (EN 1090) in uw bedrijfsprocessen middels een FPC (Factory Production Control) handboek.

Gratis CE (EN 1090) check

  • JJJJ dot MM dot DD
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.