Webinar Calculeren met ConstruSteel

Dit webinar biedt u inzicht in de functionaliteiten en mogelijkheden voor het maken en beheren van calculaties en offertes voor al uw projecten. Tijdens het webinar laten wij u de workflow met handige hints & tips zien voor dit specifieke onderwerp en is er ruimte voor het stellen van gerichte vragen.

Webinar Calculeren met ConstruSteel

De oplossing Calculatie wordt gebruikt voor kostprijsberekeningen van constructies in onder andere de staalbouw, aluminiumbouw en dak- en wandbeplating. Alle details van de constructie en beplating zoals materialen, uren en opslagen kunnen snel en globaal of zeer gedetailleerd en exact ingevoerd worden, waarna er direct een offerte van de constructie gemaakt kan worden. ConstruSteel biedt u de mogelijkheid om door middel van een selectie in het model (Tekla) of met een import en export link (alle CAD software) alle data van het model over te nemen in ConstruSteel.

Het is natuurlijk mogelijk om eerst snel te calculeren om een richtprijs af te kunnen geven en daarna gedetailleerd te gaan calculeren. Hoewel Excel sheets en andere programma’s om te calculeren overbodig worden door de calculatie oplossing van ConstruSteel, kunnen deze nog steeds worden geïmporteerd. Op het moment dat de offerte wordt omgezet in een opdracht, worden alle materialen en overige data meegenomen in het project waarna kan worden begonnen met werkvoorbereiding.

Agenda

Tijdens het webinar worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

 • Gefaseerd calculeren
 • Calculeren middels een (IFC) model
 • Calculatie plug-in voor Tekla
 • Automatische berekening van uren en marges
 • Bibliotheek elementen
 • Prijsaanvraag handelslengtes t.b.v. calculatie
 • Transparant offreren

Voor wie is het webinar interessant?

Het webinar Calculeren met ConstruSteel is bedoeld voor werknemers die betrokken zijn bij het verkoopproces (registratie aanvragen, calculatie, offertes maken, etc.) en meer willen weten over calculeren en offreren met ConstruSteel. Vaak is dit van toepassing voor bijna iedereen die op de afdeling Calculatie en Verkoop.

Wat weet u na afloop van het webinar?

Na afloop van dit webinar kent u de workflow van het verkoopproces binnen ConstruSteel. U heeft diverse functionaliteiten en mogelijkheden gezien voor het maken en beheren van calculaties en offertes voor al uw projecten. 

Verloop webinar

Een webinar is een korte live presentatie of demonstratie via het internet. Tijdens de gratis webinars van ConstruSteel demonstreren wij u binnen ongeveer 20 – 25 minuten enkele mogelijkheden van het pakket en de voordelen die het uw organisatie kan bieden. U kunt gemakkelijk op elke pc (bijvoorbeeld vanaf uw eigen werkplek) deelnemen en het is tevens mogelijk om vragen te stellen aan medewerkers van ConstruSteel via een chat. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en een link om het webinar bij te wonen.

Info webinar Calculeren
Donderdag 11 februari 2021 | 9.00 uur

Past het tijdstip van het webinar niet in uw agenda? Meld u alsnog aan. Wij zullen u dan een link naar de opname van het webinar zenden, zodat u de opname van het webinar kunt terugkijken wanneer het u uitkomt. Deel dit webinar ook met uw collega’s. Tot donderdag 11 februari 2021 om 9.00 uur!

Aanmelden voor het webinar

Vul het formulier in en meld u aan voor een ConstruSteel webinar.

 • Per webinar kunt u meerdere personen aanmelden o.v.v. naam + e-mail.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u een software demonstratie?

Wij maken graag een vrijblijvende afspraak met u, online of op locatie, om u de mogelijkheden en voordelen van onze software-oplossingen te demonstreren.

Vrijblijvende demonstratie

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.