Webinar Layout markering van profielen en platen

Layout markering van profielen en platen zorgt voor het eenvoudiger en veel sneller kunnen assembleren in de werkplaats. Tijdens het webinar ‘Layout markering van profielen en platen’ laten wij de mogelijkheden zien van onze unieke Advanced Scribing for Tekla plug-in. In een live demonstratie laten wij zien hoe u eenvoudig en geautomatiseerd vooraf gedefinieerde contourmarkeringen en pos- en merkinformatie kunt toevoegen aan NC-bestanden.

Layout markering van profielen en platen

Advanced Scribing for Tekla heeft vele functionaliteiten zoals het markeren van een volledige of gedeeltelijke contour (profielomtrek) en zelfs het plaatsen van markeerpunten/centerpunten om de positie van de aan te lassen onderdelen aan te geven. Het is mogelijk om per profieltype aan te geven welk type markering de machine moet aanbrengen. Zo kunt u alle H-profielen een volledige contour toekennen en alle platen laten voorzien van centerpuntmarkering.

Moderne CNC-machines kunnen veelal lijnen graveren, waardoor complete of gedeeltelijke contouren afgetekend kunnen worden. Ook de wat oudere CNC-machines kunnen markeren door punten te plaatsen met behulp van standaard machinegereedschappen als ponsen en boren. Deze centerpunten kunnen eenvoudigweg geplaatst worden door deze informatie met de Advance Scribing for Tekla plug-in toe te voegen aan de NC-bestanden.

Agenda

Tijdens het webinar worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

  • Markeren van volledige of gedeeltelijke contouren
  • Plaatsen van markeerpunten
  • Informatie in DSTV/CNC bestanden
  • Doorzetten van scribing informatie naar machines

Voor wie is dit webinar interessant?

Het webinar Layout markering van profielen en platen is bedoeld voor medewerkers van staalbouw- en constructiebedrijven die meer willen weten over de mogelijkheden omtrent het machinaal markeren van materialen. Vaak is dit van toepassing op medewerkers van de afdelingen Engineering, Werkvoorbereiding en Productie en bedrijfsleiders.

Verloop webinar

Hutten scribing beamsEen webinar is een korte online presentatie of demonstratie. Tijdens de gratis webinars van ConstruSteel informeren wij u binnen circa 20 – 25 minuten over specifieke mogelijkheden van het pakket en de voordelen voor uw organisatie. U kuntĀ  op elke pc (bijvoorbeeld vanaf uw eigen werkplek of thuiswerkplek) deelnemen. Tijdens het webinar is het mogelijk om vragen te stellen via een chat. Na aanmelding ontvangt u een aantal dagen voorafgaand aan het webinar de bevestiging met een link om het webinar bij te wonen.

 

Webinar Layout markering van profielen en platen
Donderdag 31 mrt. 2022 | 9.00 uur

Aanmelden voor het webinar

Vul het formulier in en meld u aan voor een ConstruSteel webinar.

  • Per webinar kunt u meerdere personen aanmelden o.v.v. naam + e-mail.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.