Primeur voor ConstruSteel met introductie extra productlijn

PERSBERICHT – Softwarebedrijf ConstruSteel komt met een primeur: staalbouw software via een internetbrowser. Geavanceerde algoritmes draaien inmiddels volledig online en zijn als web-based software wereldwijd in de cloud beschikbaar. ConstruSteel is zeer verheugd dat alle staalbouwers wereldwijd eenvoudig toegang kunnen krijgen tot specialistische fabricage-oplossingen. Deze oplossing wordt naast het huidige ConstruSteel ERP-pakket en Advanced Scribing als extra productlijn geleverd om met name de internationale markt te faciliteren.

Er is een grote stap gezet voor een efficiënte toekomst binnen de staalbouwbranche. ConstruSteel is wereldwijd het eerste softwarebedrijf voor de staalbouw dat, naast een lokale installatie, ook een oplossing biedt die volledig web-based is en overal ter wereld via een browser te gebruiken is. “Wij denken altijd mee met onze klanten en krijgen steeds vaker vragen over cloudoplossingen voor de buitenlandse markt. Ik ben dan ook trots dat we onze geavanceerde algoritmes voor het optimaliseren van het fabricageproces, inmiddels via een internetbrowser beschikbaar kunnen stellen”, vertelt een opgetogen Jos Bonte, directeur van ConstruSteel.

Extra productlijn: ConstruSteel Online

De extra productlijn draagt de naam – hoe kan het ook anders – ConstruSteel Online. Het softwarebedrijf kiest bewust voor de lancering van een extra productlijn náást de huidige productlijnen. ConstruSteel Online wordt (net als de bestaande producten ConstruSteel ERP én Advanced Scribing) als separate productlijn onderhouden en doorontwikkeld.

André Romijn, productmanager van ConstruSteel legt uit: “Het ConstruSteel ERP-pakket dat we al 20 jaar bouwen en doorontwikkelen, bevat veel geavanceerde functionaliteit. De fundamentele zaken voor materiaaloptimalisatie laten we terugkomen in ConstruSteel Online, dat volledig is gericht op het productieproces. Het is zeker geen kopie van het huidige ConstruSteel ERP-pakket, maar een selectie van functionaliteiten waar behoefte aan is in de buitenlandse markt. Daarom kiezen we ook voor voeren van drie productlijnen. Onze huidige klanten kunnen dus blijven doorwerken met ConstruSteel ERP en Advanced Scribing software en op ons vertrouwen voor een goede doorontwikkeling en ondersteuning van elke productlijn.”

Engelstalige software voor het buitenland

ConstruSteel Online is standaard software, gericht op de buitenlandse markt en wordt enkel in het Engels aangeboden en ondersteund. Bonte verklaart: “De functionaliteit is niet vergelijkbaar met ons bekende ConstruSteel ERP-pakket. Daarnaast wordt support voor ConstruSteel Online uitsluitend via een Online Service Desk gedaan, zonder telefonische support of consultancy. Door deze opzet is het mogelijk om de internationale markt op een andere manier te bedienen, waarbij wij elke staalbouwer ter wereld direct kunnen helpen om de fabricage te verbeteren.”

Toekomstvisie

ConstruSteel biedt elk staalbouwbedrijf toegang tot de meest innovatieve en geavanceerde software om significante verbeteringen in efficiency en kwaliteit te realiseren. Ongeacht de grootte van het bedrijf. “Om alle bedrijven die innovatieve en geavanceerde software te kunnen bieden, is een web-based product noodzakelijk. Zo maken wij de toekomst van staalbouw software bereikbaar voor alle bedrijven wereldwijd. Uiteindelijk hebben wij één helder doel voor ogen: minder faalkosten, meer efficiency en verbetering van kwaliteit bij elke staalbouwer. ConstruSteel Online is één van de middelen die wij daarvoor aanbieden”, concludeert Bonte.