Een toekomstbestendige organisatie

De projecten waar Constructiebedrijf Kruiper een bijdrage aan levert zijn erg divers. Van bedrijfshallen tot kantoorruimtes. Maar ook het kleinere constructiewerk, zoals trappen/balustraden en interieurs, behoort tot de werkzaamheden. De organisatie telt inmiddels 15 medewerkers. Ondanks de grote hoeveelheid werk is uitbreiding van het personeelsbestand geen doel op zich voor verdere groei van het constructiebedrijf. De organisatie toekomstbestendig maken door in te zetten op automatisering, dat is volgens Kruiper de weg die bewandeld moet worden.

Een staalbouwbranche specifieke softwareoplossing

Op kantoor en binnen de productie werden verschillende programma’s gebruikt die niet per se specifiek voor de staalbouwbranche zijn ontwikkeld en die niet optimaal op elkaar aansloten, denk hierbij bijvoorbeeld aan Excel. Martin Kruiper: “Bij sommige programma’s loop je dan aan tegen de beperkingen van zo’n programma. Het is foutgevoelig, arbeidsintensief en niet altijd gebruiksvriendelijk. Dit zorgt ervoor dat het je als ondernemer simpelweg tijd en geld kost. Wij hadden juist behoefte aan een softwareoplossing specifiek voor de staalbouwbranche, ingericht aan de hand van ons productieproces. ConstruSteel biedt ons deze softwareoplossing. Met ConstruSteel zijn we weer ‘in control’.”

Automatiseringsslag met meer efficiency als resultaat

“Wat het ons heeft gebracht als organisatie? Allereerst meer efficiency. Waar ik eerst 8 uur nodig had voor de werkvoorbereiding, doe ik dit met ConstruSteel nu makkelijk in 2 uurtjes. En dit werkt in de hele organisatie door. We zijn veel meer ‘in control’. Er is meer rust in de organisatie en we hebben inzicht in het gehele productieproces. En weten dus ook waar het beter kan. Uiteindelijk produceren we sneller, beter en kunnen we meer werk aannemen. Met ConstruSteel kunnen we doorgroeien en de software groeit met ons mee. Kortom: de automatiseringsslag die wij met ConstruSteel hebben doorgevoerd, levert ons tijd en geld op en maakt ons werk prettiger. Voor ons is ConstruSteel de rode draad geworden bij de inrichting van productiewerkzaamheden binnen ons bedrijf. Wij kunnen en willen niet meer zonder ConstruSteel.”

Over Constructiebedrijf Kruiper

Constructiebedrijf Kruiper is een ervaren en flexibele partner op het gebied van staal. Zij kunnen projecten van begin tot eind (ontwerp, productie en montage) begeleiden en verzorgen. Hierbij kunt u denken aan constructies, trappen, balustrades en hekwerken, interieur en profielbewerkingen. Constructiebedrijf Kruiper onderscheidt zich door als een flexibele en betrouwbare partner in te spelen op de wensen van de klanten. Dat doen zij door de nieuwste technieken te combineren met ambachtelijk vakmanschap.

Wij gaan voor kwaliteit en innovatie.