Alles in één pakket

Geert-Jan van Zagten (directeur Donk Constructie) zocht een software pakket gericht op de staalbouw, waarin alle processen van het bedrijf konden worden ondergebracht. Er werd gestart met Calculatie in ConstruSteel, waarna Werkvoorbereiding en Projectbeheer snel volgden. Voor het borgen van de EN 1090 werd echter reeds een ander pakket gebruikt, waardoor zaken per project dubbel moesten worden vastgelegd.

De invoering van de EN 1090 wordt vaak gezien als een extra bijkomstigheid welke extra lasten met zich meebrengt. “Het is nu eenmaal verplicht gesteld door de overheid en wij moeten er aan voldoen. Wij willen geen risico’s lopen of onze certificering kwijtraken,” aldus Van Zagten. “Echter is het invoeren van de noodzakelijke data voor de EN 1090 in een ander pakket niet ideaal.”

Tijdbesparing

Om die reden geeft Van Zagten dan ook aan zeer content te zijn om alles in ConstruSteel onder te brengen, waardoor werkprocessen sneller en efficiënter verlopen. Van Zagten: “Dit scheelt de organisatie heel veel tijd, ook als het om CE-markering gaat. Waarbij eerder EN 1090 in meervoud beschreven moest worden, kan dit nu op één centrale plek. Dit beperkt het aantal handelingen tot een minimum. En alles is altijd snel terug te vinden. Ideaal.“

CE-documentatie is in ConstruSteel eenvoudig te genereren per project, waarbij alle gegevens rondom certificeringen, diploma’s, checklijsten en lasrapporten gekoppeld zijn. Een bijkomend voordeel is dat ConstruSteel ook aangeeft wanneer een certificering verloopt of een keuring moet worden gepland.

De ervaring leert dat het onderhouden van CE-markering nog maar een halve dag per jaar in beslag neemt dankzij deze synergie. “De samenwerking tussen Schimmer Consultancy en ConstruSteel is belangrijk voor de hele branche. De kennis van een CE-expert en afstemming van het FPC handboek gecombineerd met ConstruSteel als totaalpakket voor de staalbouw maken het voor mij als ondernemer een stuk makkelijker,” besluit Van Zagten.

Over Donk Constructie

Donk Constructie in Boven-Leeuwen is gespecialiseerd in het produceren van op maat gemaakte producten uit staal, rvs en aluminium in regio van Maas en Waal. Deze producten worden grotendeels in eigen huis getekend, gefabriceerd en gemonteerd door eigen monteurs. De werkzaamheden bestaan uit het leveren van producten t.b.v. woningbouw, utiliteitsbouw, machinebouw en industrie zoals trappen, hekwerken, bordessen, plaatwerk, spanten en meer. Tevens beschikt het bedrijf over het meest uitgebreide assortiment thermisch verzinkte lateien van Nederland.

Wij gaan voor kwaliteit en innovatie.