De Digitale werkplaats

Jeroen Brouwer zag online een korte video van ConstruSteel waarin de software voor De digitale werkplaats werd uitgelegd. Na een korte demo wist de directeur genoeg: “Dit moeten wij hebben”. De app werd direct getoond aan de werkplaatsmedewerkers en in het bijzonder aan de meest ervaren man op de werkvloer. “Zij moeten er uiteindelijk mee gaan werken. Dus als mijn medewerkers het vanwege gebrek aan kennis van een tablet of om andere praktische redenen niet zien zitten, dan gaat het niet door”, vertelt Jeroen Brouwer. Echter waren zijn medewerkers direct enthousiast. En drie weken na het plaatsen van de opdracht werd er in de werkplaats van H.J. Metaalbewerking gewerkt met tablets in plaats van met stapels papier.

Printen is verleden tijd

José Brouwer schuift aan bij het gesprek. Zij is o.a. verantwoordelijk voor de werkvoorbereiding en organiseerde de papierwinkel die op kantoor eerst moest worden uitgezocht en gesorteerd, waarna het in de werkplaats verder werd verdeeld. “Bij grote projecten waren we soms wel twee weken bezig om alles voor te bereiden, te printen, te sorteren en te verdelen in mappen, onduidelijkheden uit te zoeken, eventuele wijzigingen door te voeren, noem maar op! Dankzij ConstruSteel doe ik hier tegenwoordig maximaal een uurtje over”, aldus José Brouwer. “Naast de enorme besparing op uren, scheelt het ons jaarlijks ook al snel € 2.000,- aan print- en papierkosten. We zijn door de keuze van ConstruSteel daarom ook duurzamer aan het produceren; een bewuste keuze”.

Een prettige manier van werken met ConstruSteel

H.J. Metaalbewerking is nog elke dag blij met de keuze voor ConstruSteel. “Iedereen werkt prettig met ConstruSteel. En het werkt gewoon perfect. Onze medewerkers hoeven veel minder naar ons kantoor toe te lopen en uitzoekwerk in de papieren werkpakketten is verleden tijd. We zijn veel productiever en hebben door inzicht in de voortgang meer rust om vooruit te plannen. We zijn blij met onze keuze. ConstruSteel is een duidelijk en fijn systeem met veel voordelen”, zo besluit Jeroen Brouwer tevreden.

Over H.J. Metaalbewerking

H.J. Metaalbewerking werd in 2003 opgericht door Jeroen Brouwer en Hans van Soelen. In 2018 verhuisde het constructiebedrijf van Beesd naar Vianen. Inmiddels werken bij het bedrijf 15 mensen vooral aan constructies voor woningbouw, scholen, bedrijfshallen, agrarische projecten en trappen en leuningen voor industriële panden.

Wij gaan voor kwaliteit en innovatie.