Paul van Galen: “Het softwarepakket dat wij vóór ConstruSteel gebruikten kon niet geheel voorzien in onze behoeften. De keuze voor ConstruSteel was dan ook een logische volgende stap. Bijvoorbeeld de module Calculatie, die zit veel beter in elkaar bij ConstruSteel. En ook CE voor de EN-1090 zit gewoon in de software. Niet veel later hebben wij ConstruSteel uitgebreid met De digitale werkplaats-app. Deze innovatieve oplossing bespaart ons veel tijd tijdens de Werkvoorbereiding, maar zeker ook tijdens het productieproces.”

Wijzigingen zijn direct bekend in de werkplaats

Bij Staalbouw Utrecht ervaart men elke dag de voordelen van digitale werktekeningen en pos- en merkinformatie op een tablet. “Werktekeningen en -instructies zijn eenvoudig te raadplegen via een tablet. Daarnaast zijn wijzigingen snel en makkelijk door te voeren, zodat iedereen altijd over de laatste en meeste actuele tekeningen beschikt. Het werkt gewoon een stuk prettiger voor de collega’s in de werkplaats en op kantoor. Iedereen was meteen enthousiast! Daarnaast bespaart het ons een hoop tijd en geld, omdat de papierwinkel grotendeels weg is; dit scheelt ons veel handelingen in de werkplaats en op kantoor. Het proces wordt minder verstoord. Geen onnodig overleg, niet meer zoeken naar de juiste tekeningen en geen faalkosten door verouderde tekeningen”, vertelt Paul van Galen.

ConstruSteel speelt onderhand een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en het productieproces van Staalbouw Utrecht. Paul van Galen: “Wij hebben geen Excel meer nodig, dat hebben wij voorgoed de deur uit gedaan. ConstruSteel is nu de rode draad in ons productieproces. Wij kunnen en willen niet anders meer”.

Over Staalbouw Utrecht

Staalbouw Utrecht werd in 2014 opgericht door Paul van Galen. Inmiddels bestaat het team uit 7 vaste medewerkers en een flexibele schil. Staalbouw Utrecht ontwerpt, produceert en levert stalen, aluminium en rvs producten op maat, van grote staalconstructies tot kozijnen en trappen.

Wij gaan voor kwaliteit en innovatie.