Digitalisering van de werkplaats: Digitale urenverantwoording

In de snel veranderende wereld van de staalbouw ondergaat de industrie een transformatie dankzij digitale innovaties. Digitalisering is niet langer een optie maar een noodzaak voor staalbouwbedrijven om concurrerend te blijven. In dit artikel bespreken we het thema ‘Digitalisering van het staalbouwproces’, met een bijzondere focus op de voordelen van digitale urenverwerking zoals gepresenteerd op deze pagina.

Concrete digitalisering

Het toepassen van digitale technologieën in het staalbouwproces betekent simpelweg overstappen naar geavanceerde systemen die traditionele werkwijzen optimaliseren. De staalbouwindustrie maakt in elke fase, van ontwerp tot productie, gebruik van digitale tools om gericht de efficiëntie te verhogen en een duurzame toekomst te bevorderen.

Mobiele tijdsregistratie: Efficiëntie in het beheer van uren

Een opmerkelijk aspect van de digitale revolutie in de staalbouw is het gebruik van ‘Mobiele Tijdregistratie’ (MTR). Deze innovatieve aanpak biedt aanzienlijke voordelen voor staalbouwbedrijven:

  1. Nauwkeurige tijdregistratie: met MTR is het mogelijk om uren adequaat en eenvoudig handmatig of eventueel automatisch met de mobiele tijdregistratie app te registreren.
  2. Meer inzicht: per werknemer is te zien hoeveel uur er gewerkt is aan welke projecten, hoeveel uren er vrij genomen zijn en met de module personeelsbeheer is het zelfs mogelijk om eenvoudig te zien hoeveel vrije dagen een medewerker nog tegoed heeft.
  3. Efficiëntie en kostenbesparing: met de mobiele tijdregistratie app van ConstruSteel is het mogelijk om uren nauwkeurig en snel te verwerken. Geboekte uren (ingegeven op een van de verbonden devices) kunnen eenvoudig op de lopende projecten worden afgeboekt.
  4. Inzicht in productiviteit: tevens geven de ingevoerde uren een goed inzicht in de productiviteit van uw werknemers. Dit houdt in dat deze zelfde informatie zal worden gebruikt om per maand inzichtelijk te krijgen hoeveel productieve uren de desbetreffende persoon heeft gemaakt. Dit kan de basis zijn waarop onder andere de salarisadministratie kan bepalen welk bedrag moet worden uitgekeerd.

Investeren in de toekomst

De integratie van ‘Mobiele Tijdregistratie’ is een belangrijke stap voorwaarts in de evolutie van de staalbouwindustrie. Deze stap richt zich niet alleen op het verbeteren van efficiëntie, maar legt ook het fundament voor verdere innovaties. Het gebruik van mobiele tijdregistratie benadrukt de groeiende digitalisering in de staalbouwsector. Het is nu, meer dan ooit, het geschikte moment om te digitaliseren en ruimte te maken voor toekomstige ontwikkelingen.

Neem voor meer informatie over digitalisering van de werkplaats contact met ons op of bezoek ons van 12 t/m 15 maart tijdens de TechniShow op stand 07.B0011, daar vertellen wij u graag alles over de digitale fabriek van de toekomst!

Aanmelden voor de TechniShow

Het bezoek aan de TechniShow is gratis, u kunt zich eenvoudig hier aanmelden. Heeft u vragen over de TechniShow of wilt u graag eerder de digitaliseringsmogelijkheden voor uw organisatie bespreken? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Aanmelden voor de TechniShow 2024