Optimalisatietraject Metaal Groep Mook

Optimaal gebruik maken van de software-oplossingen van ConstruSteel, dat was het doel van het Optimalisatietraject dat enige tijd geleden werd gestart in samenwerking met de Consultants van ConstruSteel. De staalbouwer uit het Limburgse Mook maakt al heel wat jaren gebruik van ConstruSteel en diens staalbouwsoftware-oplossingen lopen als een rode draad door de 32 medewerkers tellende organisatie.

Metaal Groep Mook richt zich, naast het uitvoeren van renovaties, vooral op het maken van metaalonderdelen voor de industrie. Maar ook specialistisch werk, zoals de recente verbouwing van het leeuwenverblijf in Artis, is Metaal Groep Mook toevertrouwd. Een optimale inrichting van bedrijfsprocessen is dan ook van cruciaal belang voor een efficiënte en toekomstbestendige bedrijfsvoering.

Een optimale en uniforme werkwijze

Enige tijd geleden werd er bij Metaal Groep Mook, voorheen Staalbouw Mook, de keuze gemaakt om met de Scan Sys-integratie met ConstruSteel te gaan werken zodat facturen eenvoudig automatisch verwerkt konden worden. Voor de organisatie was dit een goed moment om het gebruik van de software-oplossingen van ConstruSteel eens goed te bekijken. Want ondanks dat het staalbouwsoftwarepakket jaren geleden in de volle breedte werd aangeschaft, werd er na verloop van tijd slechts gebruik gemaakt van een deel van de software-oplossingen.

Alfred Peters, Bedrijfsleider bij Metaal Groep Mook, vertelt: “Na al die jaren hadden we een eigen werkwijze gecreëerd in de software, maar wie zegt dat dat de meest optimale werkwijze is? In mijn auto heb ik ten slotte ook heel veel opties die ik niet gebruik, terwijl dit een gemiste kans kan zijn. Dat was de insteek: met een blik van buiten onze werkwijzen in ConstruSteel eens goed onder de loep nemen en gezamenlijk kijken waar het beter, slimmer en professioneler kan.”

Een toekomstgerichte en professionele organisatie

Een Consultant van ConstruSteel kwam enkele dagen op locatie, besprak de wensen en behoeften van de organisatie en keek samen met de verschillende medewerkers binnen de organisatie hoe processen optimaler en uniformer konden worden ingericht. Alfred Peters: “De door ons gebruikte software-oplossingen waren jaren geleden goed ingericht, maar met de tijd en de doorontwikkeling van de software, bleek dat een aantal oplossingen slimmer kon worden ingericht en dus is die inrichting aangepast door de betreffende Consultant.

Uniforme werkwijzen waren voor ons ook erg belangrijk en ook hier is de nodige aandacht aan besteed. Een aantal collega’s moest absoluut wennen aan de nieuwe werkwijzen, maar we merken dat ook zij, nu ze zien dat het op de nieuwe manier prettiger werkt, steeds enthousiaster gebruik maken van de nieuwe procesinrichting. Dit Optimalisatietraject heeft ons enorm veel gebracht en het helpt ons om de toekomstgerichte en professionele organisatie te zijn die wij willen zijn.”

Over Metaal Groep Mook

Metaal Groep Mook is een familiebedrijf, meedenkend met haar klanten van ontwerpfase tot en met service en onderhoud. De organisaties’ visie is het continu creëren en realiseren, samen met gepassioneerde vakmensen, van innovatieve en duurzame oplossingen in staal. Meer informatie over Metaal Groep Mook vind u hier.