Traditionele staalbouwer Bentstaal wil processen verbinden

René Roebersen, directeur van Bentstaal te Ijsselstein, omschrijft zijn organisatie als een traditioneel staalbouwbedrijf: “We focussen ons op staalconstructies binnen de utiliteit en hallenbouw en gezien onze flexibiliteit maken we het liefst zo min mogelijk repeterend werk.”

Omdat elk project uniek is, wordt bij elke opdracht het gehele proces opnieuw doorlopen. Voorheen een proces met veel inefficiënte handelingen. “Bentstaal had in de afgelopen 50 jaar een bepaalde manier van werken ontwikkeld. Dit betekende echter veel dubbel administratief werk. Soms werd informatie wel drie tot vier keer opnieuw ingevoerd”, verklaart Roebersen de aanleiding voor staalbouw software.

Excel sheets vervangen door ConstruSteel

Elke afdeling binnen Bentstaal had een eigen web van Excel sheets en andere programma’s. Informatie werd meerdere malen opnieuw ingevoerd of overgetypt. Er was weinig overzicht en processen waren moeilijk beheersbaar. Dit was voor Roebersen aanleiding om te kijken naar een pakket voor het gehele bedrijfsproces.

“Naast Excel werden er een aantal andere programma’s gebruikt die allemaal niet met elkaar communiceren. Ik wil een efficiënt proces waarbij alles binnen de organisatie gestroomlijnd is, dan kom je automatisch uit bij staalbouw software. We hebben verschillende pakketten bekeken. De goede opzet van de database, de koppeling van informatie binnen het pakket, het Projectoverzicht, de user interface en de Integratie met Tekla waren doorslaggevend”, vertelt Roebersen.

De integratie van ConstruSteel en Tekla maakt de processen rondom materiaal (behoefte, optimalisatie, prijsaanvraag, bestelling) bovendien zeer efficiënt. Roebersen: “ConstruSteel integreert perfect met het tekenpakket, dat levert ons direct al grote tijdswinst op.”

Gefaseerd verbeteren

Roebersen richt zich in eerste instantie op efficiëntie en beheersbaarheid van primaire processen. ConstruSteel wordt daarom stap voor stap geïmplementeerd. “Teveel wijzigingen in huidige processen geeft chaos. Met ConstruSteel kunnen we onze processen perfect gefaseerd verbeteren. Zo blijft de winkel open tijdens de verbouwing”, besluit Roebersen.

Over Bentstaal

Bentstaal uit IJsselstein is een allround staalconstructie bedrijf dat sinds 1959 actief is in de utiliteits- en hallenbouw. Met een team van ongeveer 50 vakmensen garandeert het bedrijf een hoogwaardig eindproduct. De productieruimte bedraagt ± 6.000 m2, waaronder een eigen interne spuiterij. De montage wordt uitgevoerd met eigen montageploegen en geselecteerde partners.

Wij gaan voor kwaliteit en innovatie.