• Advanced Scribing | Hoofdonderdelen

  Genereer graveerlijnen/lay-outmarkeringen op stalen profielen en platen voor alle hoofdonderdelen om de positie van secundaire onderdelen aan te geven.

 • Advanced Scribing | Secundaire onderdelen

  Graveerlijnen/lay-outmarkeringen genereren op stalen profielen en platen voor alle onderdelen die aan hoofd- of subonderdelen van de assemblage moeten worden gelast.

De voordelen van Advanced Scribing

 • Genereer lay-outmarkeringen op zowel hoofd- als subonderdelen.
 • Gemakkelijk typen scribing selecteren.
 • Flexibele uitvoerselectie.
 • Scribe nooit meer dan nodig is.
 • Geen handmatige scribing betekent minder faalkosten.

In combinatie met CNC-gestuurde machines is Advanced Scribing een van de meest interessante Tekla plug-ins voor de constructiestaalindustrie. Deze krachtige en gebruiksvriendelijke innovatie heeft zichzelf bewezen in veel staalconstructiebedrijven dankzij de unieke en flexibele functies.

Advanced Scribing genereert kraslijnen, pop-marks en lay-out markeringen op geselecteerde of alle stalen profielen en platen van uw 3D BIM model en zorgt ervoor dat CNC-machines efficiënter kunnen produceren.

Advanced Scribing for Tekla – Hoofdonderdelen

Advanced Scribing for Tekla is een unieke plug-in voor scribing in de staalbouw. Met scribing bedoelen we machinaal markeren: het aanbrengen van markeringen op profielen en/of platen om eenvoudiger en veel sneller te kunnen assembleren in de werkplaats. Deze geavanceerde plug-in voor Tekla is ontwikkeld door ConstruSteel op basis van de wensen van staalbouwers met een visie op de meest efficiënte manier van produceren, en voor wie de standaard functionaliteit van Tekla niet ver genoeg gaat.

Voor moderne én voor oudere machines

Ook de wat oudere CNC-machines kunnen punten plaatsen met behulp van standaard gereedschappen als ponsen en boren. Deze centerpunten kunnen eenvoudigweg geplaatst worden door deze informatie in de DSTV/CNC bestanden mee te sturen.

Moderne CNC-machines kunnen veelal lijnen graveren, waardoor complete of gedeeltelijke contouren (contour = omtrek van een profiel) afgetekend kunnen worden. Een tekening wordt als het ware geprint/geplot op het aansluitende profiel.

Dankzij het plaatsen van centerpunten en/of het aanbrengen van (deel)lijnen wordt het zogenaamde handmatige aftekenen/krassen in de werkplaats overbodig en kan er veel sneller geproduceerd worden!

Geoptimaliseerde markeringen per profieltype

Advanced Scribing for Tekla heeft veel functionaliteiten zoals het markeren van een volledige of gedeeltelijke contour (profielomtrek) en zelfs het plaatsen van markeerpunten/centerpunten om de positie van de aan te lassen onderdelen aan te geven. Aanvullende informatie zoals het posnummer maar ook het desbetreffende ‘merknummer’ waarvoor het bedoeld is, complementeert de informatie. Daarnaast is het mogelijk om per profieltype aan te geven welk type markering gebruikt moet worden. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld alle H-profielen een volledige contour mee te geven en voor alle platen een centerpuntmarkering.

Markeerinformatie van Advanced Scribing for Tekla kan naar alle markeersystemen van bijvoorbeeld Voortman Steel Machinery, Kaltenbach, Ficep, Daito, Behringer of Peddinghaus gestuurd worden.

Wilt u een software demonstratie?

Wij maken graag een vrijblijvende afspraak met u, online of op locatie, om u de mogelijkheden en voordelen van onze software-oplossingen te demonstreren.

Advanced Scribing for Tekla – Secundaire onderdelen

Extra lijnen kunnen worden toegevoegd op de plaats van gaten. Als bijvoorbeeld een plaat met gaten aan het hoofdonderdeel wordt gelast, worden de lijnen loodrecht op de gaten op het aansluitende onderdeel op het hoofdgedeelte geplaatst. Als het markeren op secundaire onderdelen actief is, wordt ook een lijn op het aansluitende onderdeel geplaatst voor een betere uitlijning. Het aantal lijnen dat moet worden beschreven, kan worden geminimaliseerd door ze onder het gelaste oppervlak te tekenen, dit is een instelling in Advanced Scribing for Tekla.

Wij gaan voor kwaliteit en innovatie.

Vrijblijvende demonstratie

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.