Software van ConstruSteel gekozen bij aanschaf machine

Hendrikx nv maakte voorheen geen gebruik van staalbouwsoftware. Profielen werden met de hand genest en gezaagd, waarna de samensteller alle voorbereidingen deed voor het aflassen. Door toenemend gebruik van staal in constructies, werd een aantal jaar geleden een boor-/zaagmachine en een pons-knipmachine aangeschaft. De productietijd van het bedrijf werd hiermee een stuk korter, waarbij ook de vraag ontstond voor geautomatiseerde optimalisatie. Engineer/Werkvoorbereider Michael Bogaerts van Hendrikx nv vertelt: “Voorheen werd alles handmatig gezaagd. Dit kostte echter veel manuren en productietijd, daarom is de boor/zaag aangeschaft. Met de boor/zaag kan sneller worden geproduceerd, maar het nesten werd in eerste instantie nog wel handmatig gedaan.”

Meerwaarde van scribing-oplossing van ConstruSteel

In de innovatieve Advanced Scribing for Tekla oplossing van ConstruSteel zit volgens Bogaerts de echte meerwaarde. “We gebruiken het nu een half jaar, deze oplossing is echt een genot! We gebruikten hiervoor andere standaard scribing oplossingen, maar geen enkele oplossing geeft zoveel functionaliteit en flexibiliteit als Advanced Scribing for Tekla van ConstruSteel. Denk aan een bepaalde manier van scribing, keuze van de informatie die we willen scriben, scribing op aangelaste onderdelen en het standaardiseren of aanpassen van scribing op gelijksoortige onderdelen. Met ConstruSteel is dat allemaal mogelijk”, aldus Bogaerts.

In vergelijking met andere oplossingen bespaart Hendrikx nv bij het instellen en batchen van de scribing informatie in de productiebatch al snel een paar uur. Bogaerts besluit: “Daarnaast kunnen ook de nieuwe jongens direct aan de gang met samenstellen en is de kans op fouten klein. Er worden geen vergissingen meer gemaakt, omdat we de juiste informatie op de juiste onderdelen scriben.”

Over Hendrikx nv

Met circa 50 medewerkers heeft Hendrikx nv uit Gruitrode (gemeente Oudsbergen – België) zich in de afgelopen 50 jaar gespecialiseerd in het bouwen van complete stallen, industriële gebouwen en maneges. De medewerkers van Hendrikx nv hebben veel ervaring in het bouwen in de agrarische sector en verwerken jaarlijks circa 1.500 ton staal. Door het opdrijven van de productie is – in verband met het lassen voor derden – een extra bedrijfstak ontstaan.

Wij gaan voor kwaliteit en innovatie.