Het begin van de ConstruSteel reis

Maak kennis met Ardwin van den Berg, de bedrijfsmanager van Imetaal Staalbouw. Imetaal is een middelgroot bedrijf voor staalconstructie gevestigd in Gendringen, gespecialiseerd in halbouw, maatwerk, bekleding en hekwerk, en stalen constructies. Het ervaren team van meer dan 55 vaste medewerkers, ondersteund door een flexibel team van specialisten, biedt een productiecapaciteit van meer dan 7.000 ton staal per jaar. Hun reis met ConstruSteel begon bescheiden, met slechts een paar gebruikers. In de loop der tijd hebben ze zowel de functionaliteit als het aantal gebruikers uitgebreid, en hebben ze nu via de Machine-aansturing controle over hun productie- en CNC-machines van Peddinghaus en Kaltenbach. ConstruSteel’s focus op een efficiënt productieproces heeft geleid tot lagere faalkosten en versnelde productietijden, wat uiteindelijk resulteert in een product van hogere kwaliteit. Van den Berg benadrukt de voordelen van ConstruSteel’s Advanced Scribing for Tekla-oplossing, met name wat betreft montage binnen het productieproces.

Digitale transformatie in fabricage

Imetaal heeft een digitale transformatie ondergaan door persoonlijke scanners te integreren voor alle fabricageactiviteiten. Dit efficiënte systeem genaamd Barcode tijdregistratie legt elke activiteit vast met een digitale tijdstempel en de handtekening van de medewerker. ConstruSteel fungeert als het centrale knooppunt en biedt een uitgebreid overzicht van de voortgang en realisatie van projecten via Projectoverzicht. Deze digitale integratie stroomlijnt administratieve taken met betrekking tot productie-uren en activiteiten, terwijl ook wordt voldaan aan de CE-normen voor stalen constructies.

Pragmatische financiële beslissing

Van den Berg benadrukt de praktische waarde van investeren in ConstruSteel-software en onderstreept de waarde ervan. “De software heeft zichzelf bewezen als een financieel verstandige beslissing, die kosteneffectief is gebleken door besparingen en verbeteringen in kwaliteit”, aldus van den Berg. De naadloze integratie van ConstruSteel met Tekla en de machines van Imetaal hebben niet alleen de productiemogelijkheden verbeterd, maar hebben ook de positie van het bedrijf als een vakkundige aanbieder van op maat gemaakte stalen constructies binnen de branche versterkt.

Het succesverhaal van Imetaal Staalbouw getuigt van de transformerende kracht van ConstruSteel. Terwijl het bedrijf blijft groeien en ontwikkelen, blijft ConstruSteel een onmisbare partner, bijdragend aan een voortdurende toewijding aan optimalisatie in de staalindustrie.

Wij gaan voor kwaliteit en innovatie.