ConstruSteel’s Advanced Scribing for Tekla-oplossing

Voor het borgen van kwaliteit heeft Hutten Metaal Staalbouw naast jarenlange ervaring ook de nodige certificaten. Ieder product vraagt om kwaliteit en dat is goed terug te zien in de bedrijfsvoering van het familiebedrijf. Alle medewerkers werken elke dag aan een optimaler staalbouwproces. Het wordt steeds moeilijker om gekwalificeerd personeel te vinden, dus bereidt Hutten Metaal Staalbouw zich voor op de toekomst.
Dennis Zijlstra (Hoofd Productie van Hutten Metaal Staalbouw) vertelt: “Met onze scribing machine worden alle voorbereidingen voor de samensteller (aftekenen of markeren) machinaal gedaan. Door ConstruSteel’s Advanced Scribing for Tekla oplossing draait de machine bovendien het meest efficiënt. Een uitkomst voor elk staalbouwbedrijf, want de oplossing betaalt zichzelf snel terug.”

Advanced Scribing for Tekla biedt meer mogelijkheden

De vorige scribing oplossing bood het staalbouwbedrijf niet genoeg flexibiliteit. Scribing kon enkel op hoofdonderdelen worden aangegeven, er was geen keuze om contouren geheel of gedeeltelijk te scriben en profielen konden niet worden gedraaid. “Wij hebben bewust gekozen voor de oplossing van ConstruSteel. Door de sterke focus op staalbouw zijn zij dé software expert binnen de branche. ConstruSteel blijft producten doorontwikkelen, ook de oplossing voor scribing. Zo zijn wij de komende jaren verzekerd van een goede oplossing die alleen maar beter wordt. Dit gaat ons óók in de toekomst veel opleveren.

Introductie nieuwe werkwijze

Het scriben met ConstruSteel’s Advanced Scribing for Tekla was in de opstartfase even wennen voor zowel engineering als productie. Nu er vaste scribing instellingen zijn bepaald per profiel, weet iedereen precies wat er gedaan moet worden en is nameten niet meer nodig. “Het proces is daardoor een stuk efficiënter geworden.”, geeft Zijlstra aan.

Over Hutten Metaal Staalbouw

Hutten Metaal Staalbouw, opgericht in 1974, is een familiebedrijf gespecialiseerd in complexe staalbouwconstructies. Gevestigd in Hardenberg, beschikken zij over een productiecapaciteit van 10.000 ton staal per jaar en een productieoppervlak van 11.000 m². Activiteiten van Hutten Metaal Staalbouw richten zich op ontwerpen, statische berekeningen, werkplaatstekeningen, productie en montage van staalconstructies. Tevens levert de staalbouwer dak- en wandbeplating, trappen en hekwerken.

Wij gaan voor kwaliteit en innovatie.