Sinds de oprichting van het bedrijf in 1907 heeft Hanse Staalbouw zich ontwikkeld van wagenmakerij en smederij tot een erkend staalbouwbedrijf. Inmiddels telt de organisatie circa 150 medewerkers. “Voor ons was het noodzaak om goede software te vinden voor de aansturing van onze nieuwe markeer, boor- en zaagstraat”, aldus directrice Marlinde Eichler, die samen met werkvoorbereider Michael Commandeur de keuze voor ConstruSteel heeft gemaakt. “De software die ons bedrijf hiervoor had, maar ook andere aanbieders op de markt hebben niet de geavanceerde Machine-aansturing zoals ConstruSteel die heeft. We staan nog elke dag achter onze keuze voor ConstruSteel.”

Een groot voordeel van ConstruSteel ziet Commandeur in het bestellen van staal in een eerder stadium dan men gewend was. “Ik kan met voorlopige DSTV’s mijn materiaal al optimaliseren en bestellen. Hierdoor houden we de planning tussen tekenkamer en productie erg kort. Verder wordt met minimale lengtes geoptimaliseerd, zodat we weinig tot geen restmateriaal hoeven op te slaan,” aldus een tevreden Commandeur. “De rol van de afdeling werkvoorbereiding is nog belangrijker geworden binnen onze organisatie. Doordat ConstruSteel blijft doorontwikkelen en innoveren zal dit ook in de toekomst zo blijven.”

Professionele partner voor de staalbouwer

Hanse Staalbouw ervaart de samenwerking met ConstruSteel als zeer positief: “ConstruSteel is bekend met de staalbouw, ze begrijpen wat je doet. Mochten er problemen of vragen zijn, dan wordt er direct gekeken naar een oplossing. De hele organisatie denkt goed mee over eventuele ontwikkelingen voor de toekomst. Ik zou het bedrijf ConstruSteel omschrijven als helder en professioneel”, zo besluit Eichler.

Over Hanse Staalbouw

Sinds de oprichting van ‘de firma Hanse’ in 1907 is Hanse Staalbouw ontwikkeld van wagenmakerij en smederij tot erkend staalbouwbedrijf. Wat meer dan een eeuw geleden begon als hoefsmid, is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een begrip in de bouwwereld. In 2008 heeft Hanse Staalbouw de keuze gemaakt om als hoofdaannemer alles in eigen beheer te ontwikkelen: ontwerp, engineering, productie en montage. De betrokken (ca. 150) medewerkers staan bekend om hun vakmanschap en de Zeeuwse wortels zijn kenmerkend voor de bedrijfsmentaliteit; nuchter, hardwerkend en betrouwbaar.

Wij gaan voor kwaliteit en innovatie.