Digitaliseren van processen

Staalbeton directeur Marc De Beuckeleer is duidelijk als wordt gevraagd naar de aanleiding voor het werken met ConstruSteel software: “Onze visie is papierloos en efficiënt werken. Dat betekent alles digitaal. Op kantoor én in de productie. En dat sluit perfect aan bij de visie van ConstruSteel.”

Jos Hendrikx, verantwoordelijke metaalschrijnwerkerij, vult aan: “Voordat we ConstruSteel gebruikten, werd intern heel veel gebeld. Daarnaast werd veel uit het hoofd gedaan en werd er intern weinig vastgelegd. Tegenwoordig noteren we alles in ConstruSteel en is alle communicatie en informatie inzichtelijk voor iedereen. Dit scheelt enorm veel interne belletjes én we kunnen altijd alles terugvinden.”

Het feit dat data slechts eenmaal hoeft te worden ingevoerd in het systeem, is voor Staalbeton een enorme plus ten opzichte van het vorige systeem dat men gebruikte. “We hebben al veel tijd bespaart bij het Offertebeheer en de Calculatie”, aldus Ilse Kenis (calculatie & aankoop).

“Alles is vlot gegaan”, zegt Ilse Kenis. “In maart zijn we begonnen met inrichten. Wij zijn kritisch en willen alles binnen het proces aan ConstruSteel koppelen. Daarom blijven wij volop meedenken met ConstruSteel en zij met ons. Uiteindelijk is het essentieel dat alle collega’s de discipline hebben om goed met het pakket te werken en alles vast te leggen.”

Klaar voor de toekomst

Staalbeton is de grootste buigcentrale in België. De metaalschrijnwerkerij werkt op dit moment zo’n 50% voor het moederbedrijf, de overige 50% voor andere bouwbedrijven. Nu ConstruSteel volledig is ingericht en operationeel is, wil Staalbeton de volgende stap zetten. Marc De Beuckeleer: “Onze opdrachten voeren wij voornamelijk uit voor Belgische klanten. Echter zijn we steeds meer actief op de Nederlandse markt en zien daar nog volop kansen voor uitbreiding.”

Over Staalbeton nv

Staalbeton werd in 1982 opgericht en is vandaag de dag uitgegroeid tot een sterke speler in de markt met een team van meer dan 100 werknemers op gebied van wapening en metaalbewerking. Zij bieden oplossingen op maat voor projecten in de burgerlijke bouwkunde, de wegenbouw en verschillende types gebouwen. Elk jaar opnieuw investeert Staalbeton in nieuwe machines en technologieën en zo kunnen zij de meest complexe opdrachten aan.

Wij gaan voor kwaliteit en innovatie.