Software-uitblinkers van 2023: een top 3!

Nog even en dan sluiten wij het jaar 2023 feestelijk af. Bij ConstruSteel kijken wij terug op een goed jaar. 2023 was voor ConstruSteel een jaar waarin we ambities hebben verwezenlijkt en waarin we veel nieuwe klanten hebben mogen verwelkomen. Het was ook een jaar waarin we een heel aantal bestaande klanten, door middel van aanvullende software-implementaties, kennis hebben laten maken met ons brede software-aanbod. Erwin Donker, Manager Consultancy bij ConstruSteel: ”Wij zien dat binnen onze klantenkring de focus ligt op de digitalisering van bedrijfsprocessen. Het slimmer, sneller, duurzamer en digitaal werken dus. Dit levert concreet tijd en geld op en het werkt daarnaast veel prettiger. Het besef dat digitalisering van het staalbouwproces je bedrijf toekomstbestendig maakt, dringt bij steeds meer staalbouwers door en dus kloppen ze bij ons aan. Als we kijken naar de software-oplossingen die in 2023 het vaakst geïmplementeerd zijn bij onze klanten dan zien wij die ontwikkeling ook hier in terug. Digitalisering van het staalbouwproces is echt de toekomst.”

Benieuwd naar de 3 software-uitblinkers van 2023? Wij zetten ze op een rij!

Digitale werkplaats

Faalkosten, herstelwerkzaamheden en onnodig overleg door verouderde informatie zijn verleden tijd dankzij de digitale werkplaats van ConstruSteel. Staalbouw- en metaalconstructiebedrijven vervangen papieren tekeningen en afvinklijsten in de werkplaats door tablets. Digitale tekeningen zijn door het in- en uitzoomen op een tablet een stuk duidelijker dan papieren tekeningen. En wijzigingen in een tekening zijn met één druk op de knop direct zichtbaar in de werkplaats. Het gebruik van digitale tekeningen en werkinstructies in de fabriek werd in 2023 door steeds meer bedrijven omarmt. De software-oplossing Digitale Werkplaats voert deze lijst dan ook aan!

Dashboarding

In een sector waar precisie, snelheid en efficiëntie van cruciaal belang zijn, vormen Power BI en ConstruSteel de perfecte verbinding voor staalbouwbedrijven. De mogelijkheid om real-time updates te ontvangen via ConstruSteel op Power BI-dashboards verandert niet alleen de manier waarop bedrijven hun gegevens interpreteren, maar ook hoe nauwkeurig besluitvorming is door het verkrijgen en het gebruik van gedetailleerde informatie. Dashboarding met behulp van de Power BI integratie met ConstruSteel werd dan ook niet voor niets in 2023 door onze klanten veelvuldig aangeschaft.

Projectbeheer

Een van de centrale softwaremodules van ConstruSteel is de module Projectbeheer. In deze module kunnen alle, voor het projectmanagement relevante, technische en financiële projectgegevens worden verwerkt. De module projectbeheer biedt een alles-in-één-oplossing om projecten te monitoren, te managen én bij te sturen. Van gedetailleerde technische specificaties tot financiële gegevens, alles wordt inzichtelijk vanuit een helder overzicht. Denk bijvoorbeeld aan real-time inzicht in budgetbeheer. Ook biedt de module mogelijkheden voor dossiervorming zodat alle benodigde informatiestromen altijd binnen handbereik, gestructureerd en toegankelijk zijn. De module Projectbeheer is cruciaal bij het optimaal beheren van elk project binnen de staalbouw!

Naast de eerder genoemde software-oplossingen zien wij ook dat steeds meer bedrijven kiezen voor procesoptimalisaties of softwareperformance-verbeteringen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de migratie naar een SQL-database of het laten uitvoeren van een Procesoptimalisatie.

SQL-migratie

ConstruSteel kan worden verbonden met verschillende typen databases. Een van die databases is de SQL-database. Door te migreren naar SQL kan ConstruSteel een betere performance leveren en is het makkelijker te koppelen aan derde systemen. Een van de klanten die besloot om over te stappen op een SQL-database was Lammerink Constructiewerken. Lammerink profiteert elke dag van deze keuze, Operationeel manager Gerben Horstman vertelt: “De migratie naar de SQL-database verliep erg soepel en snel. Wij zijn erg tevreden met het eindresultaat: een betere overall performance van de ConstruSteel software-oplossingen die wij gebruiken.” Goed om te weten is dat ConstruSteel een tool heeft ontwikkeld waardoor een dergelijke migratie in veel gevallen slechts één tot anderhalve dag tijd kost. Een relatief kleine (tijds)investering dus met een grote performancewinst als concreet resultaat! Neem voor meer informatie contact met ons op.

Procesoptimalisatietrajecten

Procesoptimalisatie is een belangrijk aspect van efficiënt werken en het verbeteren van bedrijfsresultaten binnen de staalbouw. Het omvat het analyseren en herontwerpen van bestaande bedrijfsprocessen om ze effectiever, sneller en kostenefficiënter te maken. Door procesoptimalisatie kunnen staalbouwbedrijven hun operationele kosten verlagen, de productiviteit verhogen en de klanttevredenheid verbeteren. Het begint met het identificeren van knelpunten en inefficiënties in het huidige proces. Dit kan worden gedaan door het verzamelen van gegevens, het observeren van de workflow en het luisteren naar feedback van medewerkers en klanten. Wij zien dat steeds meer bedrijven hun bedrijfsprocessen onder de loep willen nemen en verbeteringen willen doorvoeren met als doel om efficiëntiewinsten te realiseren. Niet vreemd dus dat wij ook in 2023 hier een heel aantal klanten in hebben begeleid!

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten of wilt u eens vrijblijvend met ons onderzoeken wat de (software)mogelijkheden voor uw bedrijf zijn? Neem dan gerust contact met ons op!