STALENT’s succesverhaal met ConstruSteel

Cees van der Bas, directeur en tevens de drijvende kracht achter STALENT, deelt zijn ondernemersreis in de staalindustrie en de rol die ConstruSteel heeft gespeeld bij het succesvol vormgeven van verschillende cruciale bedrijfsprocessen. In april 2011, middenin de bouwcrisis, besloot van der Bas dat het tijd was om zijn eigen weg te gaan. Met 15 jaar ervaring binnen de branche, zag hij in de crisis niet alleen uitdagingen maar ook kansen. STALENT, een samenvoeging van ‘staal’ en ’talent’, was geboren uit de noodzaak van beide elementen in de staalbouw. Het begon klein in een gehuurde winkel met telefoon en laptop. Na een jaar werd er gekozen voor een pand in Stolwijk. Dit groeide snel, waardoor in 2014 een nieuw pand werd gekocht in Bergambacht, gevolgd door een uitbreiding in 2018.

Slim ondernemen en kiezen voor de juiste software

In het eerste jaar van STALENT stond van der Bas voor de uitdaging om efficiënt te werken en de lat hoog te leggen. Zijn keuze voor ConstruSteel bleek dan ook een goede investering te zijn. Met de nadruk op gebruiksgemak en een modulaire aanpak, bood ConstruSteel niet alleen verschillende integraties met o.a. Tekla en Scan Sys, maar ook een totaaloplossing die verder reikte dan wat concurrenten konden bieden. Dit resulteerde in onder andere een soepel en gebruiksvriendelijk Offertebeheer, gedegen Werkvoorbereiding en een helder Projectoverzicht.

ConstruSteel als ruggengraat in samenwerking met Tekla en Scan sys

Van der Bas benadrukt dat ConstruSteel niet alleen een calculatietool is, maar een integraal onderdeel van het dagelijkse bedrijfsproces. “Het stelt STALENT in staat om projectmutaties en -overzichten efficiënt te beheren. De Tekla-integratie en het algehele gebruiksgemak maken ConstruSteel onmisbaar in het streven naar succes en groei.”

Om financieel inzicht en overzicht te behouden, besloot van der Bas voor de Scan Sys-integratie met ConstruSteel te kiezen. De integratie heeft de tijd die wordt besteed aan het financieel administratieve proces drastisch verminderd, waardoor het verwerken van 80 tot 100 inkoopfacturen van 3 uur naar minder dan een uur per week is gegaan. “Deze integratie met Scan Sys stelt het team in staat om meer tijd te besteden aan andere belangrijke (administratieve) bedrijfsprocessen”, aldus van der Bas.

ConstruSteel’s gebruikersgerichte aanpak: Een duurzame samenwerking tussen staal en software

Van der Bas prijst de customer care van ConstruSteel en benadrukt de centrale rol van de gebruiker in het gehele proces. “We hebben ook trainingen vanuit ConstruSteel gehad om het systeem volledig onder de knie te krijgen. De implementatie is daardoor goed verlopen.” De samenwerking tussen STALENT en ConstruSteel is niet alleen een voorbeeld van efficiënt ondernemerschap, maar ook van een strategische alliantie tussen de staalbouw en software, waarbij precisie, efficiëntie en groei hand in hand gaan. Deze wederzijdse visie heeft ervoor gezorgd dat er al ruim 12 jaar een goede samenwerking is tussen STALENT en ConstruSteel.

Wij gaan voor kwaliteit en innovatie.