Behoefte aan inzicht en overzicht

Van der Meijden heeft in de afgelopen 45 jaar veel ervaring opgedaan binnen de bouw, een branche waar volop werd geïnnoveerd. “Het interne proces heeft de innovatieslag echter gemist”, verklaart Arnoud Hardeman, directeur/eigenaar van Van der Meijden.

“Een aantal jaar geleden ging het hier zoals het hier 30 jaar geleden waarschijnlijk ook ging. Alles werd geprint en in mappen gestopt. Ons archief werd groter en groter, letterlijk. Als bedrijf hadden we enorme behoefte aan inzicht en overzicht. Digitaliseren was noodzakelijk. Door te werken met ConstruSteel kunnen we alles digitaal verwerken en hoeven we ons papieren archief niet meer aan te vullen. Alle informatie is nu digitaal te vinden in ConstruSteel.”

Hardeman ziet veel mogelijkheden met ConstruSteel: “Doordat ConstruSteel gespecialiseerd is in het staalbouwproces biedt het pakket naast overzicht en inzicht nog veel meer voordelen. Voor nu én voor de toekomst.” Het bedrijf verwerkt alle offertes in ConstruSteel. Vervolgens worden deze omgezet naar opdrachten en wordt de inkoop voor het project vanuit het pakket gedaan. Ook alle productie informatie wordt vanuit ConstruSteel naar de werkplaats gestuurd en alle uren worden op het betreffende project geboekt.

“Nacalculaties werden in het verleden niet gedaan, omdat de benodigde data simpelweg niet voorhanden was. Tegenwoordig staan de nacalculaties gewoon in ConstruSteel en kunnen we zien waar we geld verdienen. Door het inzicht dat ConstruSteel ons biedt weten we waar moet worden bijgestuurd. ConstruSteel groeit met onze organisatie mee”, concludeert Hardeman.

Wij gaan voor kwaliteit en innovatie.