Werkvoorbereiding & logistiek biedt veel voordelen

De software-oplossing Werkvoorbereiding & logistiek bestaat uit verschillende modules die o.a. de onderstaande functionaliteiten bevatten.

Koppeling met integraties

Probleemherkenning

Overzicht prijsaanvragen

Voorraadoptimalisatie

Wat zijn de mogelijkheden van Werkvoorbereiding & logistiek?

Koppeling met integraties en probleemherkenning

De software-oplossing Werkvoorbereiding & logistiek is speciaal ontwikkeld voor staalbouw- en metaalconstructiebedrijven en biedt u, als werkvoorbereider, veel voordelen. Zo beschikt onze software over een ruime artikelendatabase en kunt u eenvoudig koppelingen maken met diverse CAD-systemen zoals: Tekla, Hicad, Bocad, Strucad, Advanced Steel, Inventor, en Solidworks. Hierdoor heeft u inzicht in samenstellingen, fases, conservering- en vrachtinformatie. Daarnaast maakt onze software automatische optimalisatie (nesting) van onderdelen mogelijk, waarbij rekening wordt gehouden met de mogelijkheden en beperkingen van diverse machines (denk hierbij aan kopsnede, zaagbladdikte etc.). Ook herkent onze software vroegtijdig problemen en biedt het direct oplossingen aan, waardoor de doorlooptijd van de machine versneld wordt.

Overzicht prijsaanvragen en voorraadoptimalisatie

Met de software-oplossing Werkvoorbereiding & logistiek kunt u bovendien CNC-machine-aansturingsbestanden genereren, materialen bestellen en de opvolging daarvan op basis van levertijden beheren. Ook kunt u op basis van een tijdelijk en/of voorlopig model bestellen, zodat u sneller kunt schakelen tussen de afdelingen engineering en productie. Verder is het mogelijk om prijsaanvragen aan te maken en daarvan direct een overzicht te genereren. Aanvullend, de software-oplossing Werkvoorbereiding & logistiek draagt bij aan een Lean-organisatie door het verminderen van restafval en het biedt u de mogelijkheid om de voorraad optimaal te beheren en zoveel mogelijk profielen opnieuw te gebruiken. Dankzij de traceerbaarheid van stukken hoeft u nooit meer te zoeken naar materiaal. Bovendien beschikt onze software over een DSTV viewer en editor voor herkenning en aanpassing van het materiaal.

CE-markering

Onze software helpt u bij de opbouw van het CE-markering dossier door het genereren van een lasplan, checklijsten en het automatisch archiveren van materiaalcertificaten en DOP-verklaringen conform diverse executieklasses in NEN EN 1090. Dit samen met bovengenoemde voordelen maakt de software-oplossing Werkvoorbereiding & logistiek ideaal voor de werkvoorbereider binnen de staalbouw.

Wilt u meer weten over onze software en wat het voor u kan betekenen als werkvoorbereider? Neem dan gerust contact met ons op. Wij laten u graag zien hoe onze software uw werk eenvoudiger en effici├źnter kan maken!

Klantverhalen Werkvoorbereiding & logistiek.

Klantverhalen over modules uit de softwaremodule Werkvoorbereiding & logistiek.

Hanse Staalbouw

Met ConstruSteel houden we de planning tussen tekenkamer en productiehal kort.

Eeftink Rensing

Het is goed te merken dat er door het werken met ConstruSteel veel tijd wordt bespaard.

Companjen Constructies

Voor ons is ConstruSteel een stuk gereedschap waar we niet meer zonder kunnen.

Hendrikx nv

Advanced Scribing van ConstruSteel vermindert vergissingen, fouten en faalkosten.

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.